Pečivo s balzamikem
Potřebné ingredience
50g balzamikového octa, 42g droždí, 350ml piva, 400ml vody, 1kg hladké mouky, 20g soli, dýňová semínka
Postup přípravy
V robotu umícháme pivo, ocet, vodu a mouku na nízký stupeň, poté přidáme droždí a uhněteme na stupeň vyšší. Necháme asi hodinu kynout. Poté vyklopíme na pomoučený vál, rukou…
Pomazánka ze šušených rajčat
Potřebné ingredience
uzené tofu, sušená rajčata, olivový olej, event. sůl a pepř
Postup přípravy
Tofu, rajčata a olej rozmixujeme tyčovým mixérem. Poměr rajčat a tofu je asi 1:1. Olej přidáváme dle požadované konzistence.
Špagety all´amatriciana
Potřebné ingredience
350g špaget, 400g loupaných krájených rajčat, 80-100g pecorina, 100g guanciale (popřípadě pančety), kousek feferonky, 1 lžíce olivového oleje, 50ml bílého vína, sůl
Postup přípravy
Guanciale nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji do křupava spolu s feferonkou. Přilijeme víno a necháme odpařit. Z výpeku vyndáme slaninu, přikryjeme ji alobalem, aby…
Rychlá a jednoduchá škvarková pomazánka
Potřebné ingredience
RACIO Knäckebrot žitný se sezamem 200 g škvarků 4 vejce 1 větší šalotka 1 PL hořčice 1 stroužek česneku 1 malý svazek čerstvé pažitky 8 lístků čerstvé majoránky Sůl a pepř z mlýnku podle potřeby
Postup přípravy
Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku, ochutíme solí a kořením. Vše spolu…
Cuketové placičky s nivou
Potřebné ingredience
cuketa, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 100 g nivy, petrželka, majoránka, pepř, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce solamylu, 8 lžic hladké mouky
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo, přendáme na cedník, prosolíme a necháme pustit vodu. Mezitím si nastrouháme na hrubo i mrkev, dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhanou…
BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.
Postup přípravy
Postup práce-kokosové kuličky:
Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od…
Vánoční pochoutka z kapra
Potřebné ingredience
Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.
Postup přípravy
Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně…
KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu
Potřebné ingredience
120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.
Postup přípravy
Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s…
sněhové pusinky
Potřebné ingredience
**250g cukr krystal***3 bílky***100g cukr moučka gelová barva,sáček,špička
Postup přípravy
vyšlehat ve vodní lázni - krystal a bílky - do rozpuštění cukru,pak vyšlehat do tuhu,pak zašlehat moučkový cukr
KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ
Potřebné ingredience
250 g másla, 6 lžic pískového cukru, 1 vejce, kakao nebo instantní káva, ořechy,
Postup přípravy
Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle…