Zobrazit přihlášovací formulář
GRILOVÁNÍ
Hop na gril

Hop na gril

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky75 g MAGGI Harmonie Chuti4 lžíce oleje2 stroužky česneku1 lžíce koření na steak1 lžíce koření na grilované kuře1 lžička soli ( dle chuti)

Postup přípravy

Do oleje roznícháme koření a česnek a do směsi naložíme kuřecí řízky. Necháme nejlépe 24 hodin odležet a pak po obou stranách opékáme na grilu a nebo na grilu v troubě po dobu asi…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Ožralé kuře

Ožralé kuře

Potřebné ingredience

1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5 lt černého piva

Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky nasekaného česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce sladkokyselé červené chilli omáčky
sůl

Postup přípravy

V pánvi prohřejeme ingredience na nálev. Omyté kuře jím potřeme a zalijeme a necháme minimálně hodinu marinovat. Vezmeme plechovku piva, otevřeme jí, cca 1 deci upijte a poté…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rybí salát

Rybí salát

Potřebné ingredience

Asi 1/2 kg masa z menších ryb, 2 větší cibule, asi 300 g Kunjovanky nebo podobné steril. zeleniny, sklenička kvalitní majonézy, sůl, ocet

Postup přípravy

PRACNÉ a ZDLOUHAVÉ, ale velmi CHUTNÉ.
Očištěné ryby (celé nebo půlky dáme do slané vody (asi 50 g na 500 ml vody), asi na 4 dny necháme v chladu nebo chladničce. Potom je…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
TĚSTO NA COKOLIV

TĚSTO NA COKOLIV

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky
1 hera
200ml vody
1 lžička octa
špetka soli

Postup přípravy

do mouky nastrouháme Heru (tuk) přidáme ocet,vodu a sůl..a zpracujeme hladké
těsto...které necháme v lednici 15 minut odpočinout.
Těsto je dobré na štrůdl,sladké i slané…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ HOUSKY

DOMÁCÍ HOUSKY

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky
20g droždí
lžička cukru
1/4l mléka
1 vejce
60g sádla
sůl

Postup přípravy

vejce na pomazání, sůl, kmín na posypání, tuk na vymazání plechu
udělat kvásek...rozehřát a nechat vychladnout sádlo...a zadělat
těsto...nechat vykynout (nejlépe po 20…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TĚSTO NA ŠTRŮDL

TĚSTO NA ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky
1 hera
200ml vody
1 lžička octa
špetka soli

Postup přípravy

do mouky nastrouháme Heru (tuk) přidáme ocet,vodu a sůl..a zpracujeme hladké
těsto...které necháme v lednici 15 minut odpočinout.
Těsto je dobré na štrůdl,sladké i slané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠÁTEČKY

ŠÁTEČKY

Potřebné ingredience

500g hladké mouky 1 heru 1 kostku droždí (asi 40 g) 2 vajíčka 1 prášek do pečiva špetka soli lžíce mléka lžička cukru

Postup přípravy

uděláme kvásek..( mléko, droždí a cukr), mouku smíchat s práškem do
pečiva přidat ostatní ingedience + kvásek a zadělat těsto. Těsto vyvalíme
nakrájíme na čtverečky a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dušený podle babičky

Kapr dušený podle babičky

Potřebné ingredience

Kapr, 50 g uzené slaniny, 3 stroužky česneku, zázvor, 50 g oleje, 150 g cibule, 50 g oloupaných vlašských ořechů, 40 g vypeckovaných sušených švestek, 50 g čerstvých hub, 1 dl červeného vína, 1 bobkový list, mletý pepř, 1 hřebíček, 10 dkg strouhanky z chlebové kůrky

Postup přípravy

Porce kapra špikujem slaninou, potřeme česnekem smíchaným se zázvorem, osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ořechy, švestky, houby, víno, bobk.list, pepř,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbenátky

Rybí karbenátky

Potřebné ingredience

Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky

Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky

Postup přípravy

Ryby vykucháme a očistíme . Naporcované ryby vkládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Potřebné ingredience

Cibule, papriky, klobása, slanina

Postup přípravy

Uvedené ingredience nakrájíme a promícháme. Pro barevný efekt je nejlepší použít papriku v různých barvách.
Lze použít na pstruhy v celku, nebo porce kapra, případně i jiné…

Zobrazit více...

Kategorie