Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nadýchaná vánočka

Nadýchaná vánočka

Potřebné ingredience

80g másla, 260g mléka, 60g třtinového cukru, 20g droždí, sůl, 2 žloutky, 500g polohrubé mouky, mandle, rozinky, citrónová kůra

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu, Poté upleteme vánočku (9 pramenů) a necháme na plechu ještě asi 20min. kynout. POté potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová česneková

Krémová česneková

Potřebné ingredience

2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce přepuštěného másla, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, 750ml vývaru, 1 šlehačka

Postup přípravy

Na másle orestujeme lehce česnek, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme koření a sůl, prošleháme a vaříme asi 15min. Nakonec přidáme šlehačku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Frankfurská jemná polévka

Frankfurská jemná polévka

Potřebné ingredience

5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl

Postup přípravy

Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová rychlovka

Kefírová rychlovka

Potřebné ingredience

250 ml kefíru, 250g cukr moučka, 250g hl. mouka, 1 pl kakaa, 9 pl oleje, 1 ks vejce, 1 pl soda, Poleva: 100g čokolády na vaření, 400ml zakysané smetany,

Postup přípravy

Suroviny na těsto vymícháme na hladké těsto
Dáme na menší plech a pečeme na 160 stupňů
Poleva: Rozpustíme 100g čokolády na vaření a vychladlou zamícháme do 400 ml zakysané…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Staročeský chléb z pravého domácího kvásku

Staročeský chléb z pravého domácího kvásku

Potřebné ingredience

350ml vlažné vody (nejlépe pokojové teploty) + 7-10g soli + 750g jaké mouky chcete (kdo jak má rád např. základní recept - 250g celozrnné pšeničné a 500g hladké pšeničné mouky) + 1-2lzičky kmínu + 300g kvásku, můžete přidat nějaká semínka dle chuti.

Postup přípravy

Suroviny promícháme v hnětacím stroji, poté dáme do velké oválné pečící formy (používám velkou skleněnou zapékací mísu) vyložené pečícím papírem či podložkou na pečení a dáme na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík à la svíčková

Králík à la svíčková

Potřebné ingredience

díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy

Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa do hrnce…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Potřebné ingredience

kuřecí díly na polévku, dýně (Hokkaido, muškátová...), několik kuliček pepře, sůl, sladká smetana, na dozdobení a dochucení dýňový olej a zakysaná smetana

Postup přípravy

Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl.
(Já dávám skelety vařit do sítka, abych nemusela z polévky lovit kosti, maso a koření, ale není to nutné, je možné…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plátky krkovice s hříbky

Plátky krkovice s hříbky

Potřebné ingredience

plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…

Zobrazit více...

Kategorie