Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový mazanec či vánočka

Bezlepkový mazanec či vánočka

Potřebné ingredience

400 - 500 ml mléka,
190 g cukru,
100 g rozpuštěného másla,
2 lžíce oleje,
120 g rozinek nebo kandovaného ovoce,
100 g nasekaných ořechů,
2 vejce,
5 g soli,
šťáva z ½ citronu,
citronová kůra,
1 a ½ balíčku sušeného droždí.

Postup přípravy

500 g bezlepkové mouky Mantler, 400 - 500 ml mléka, 190 g cukru, 100 g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 120 g rozinek nebo kandovaného ovoce, 100 g nasekaných ořechů, 2 vejce, 5…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachnička na zelí a křenu s medem a s láskou pečená

Kachnička na zelí a křenu s medem a s láskou pečená

Potřebné ingredience

jedna pěkná kachnička rozpůlená
zelí kysané
křen strouhaný
kmín, sůl
červené víno
med
sojová omáčka
worcesterová omáčka

Postup přípravy

Do většího pekáče rozprostřeme směs kysaného zelí a objemově stejného množství strouhaného křenu. Na toto lůžko položíme půlky kachničky kůží vzhůru, posolíme, pokmínujeme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachnička s vybornou nádivkou

Kachnička s vybornou nádivkou

Potřebné ingredience

1 kachna i s drůbky asi 2kg
5 lžic strouhanky
1/8l mléka
2 jablka
2dl brandy
250g mletého vepřového masa
250g mletého hovězího masa
2 vejce trochu našlehaná
sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Kachní krk a poslední dva články odseknutých křídel uvařit v trochu osolené vodě.

Kachní drůbky (srdce, játra a žaludek) pomelít na masovém strojku. Přidat v mléce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

Potřebné ingredience

1 malá kachna,
3 pomeranče,
sůl,
mletý pepř,
tymián,
olej

Postup přípravy

Osušenou kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a z obou stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna podle prababičky

Kachna podle prababičky

Potřebné ingredience

2 stehna a 2 prsíčka,
2,5 dl světlého piva,
100 g cibule,
2 stroužky česneku,
jablko,
křen,
kmín,
sůl

Postup přípravy

Řádně očištěná kachní stehna a prsíčka protkneme klínky cibule, potřeme česnekem se solí, okmínujeme a krátce zapečeme. Poté podléváme a přeléváme pivem a zvolna dopečeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna v zelí po staročesku

Kachna v zelí po staročesku

Potřebné ingredience

1 kachna,
sůl,
kmín,
2 větší cibule,
500 g sterilovaného zelí,
2 dl bílého vína

Postup přípravy

Kachnu osolíme, vložíme na pekáč, posypeme kmínem, trochu podlejeme a za občasného podlévání vypečenou šťávou ji upečeme téměř do měkka. Na trošce sádla z kachny podusíme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna na medu

Kachna na medu

Potřebné ingredience

kachna,
3 lžíce medu,
1/4 l drůbežího vývaru,
1/2 lžičky mletého zázvoru,
2 lžíce dezertního vína,
2 lžíce sojové omáčky,
sůl

Postup přípravy

Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu. Přidáme sojovou omáčku, dezertní víno a mletý zázvor. Přikryjeme poklicí, pečeme a stále podléváme.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna dušená v zelí

Kachna dušená v zelí

Potřebné ingredience

1 kachna,
1 kg kysaného zelí,
2 dl bílého vína,
1-2 cibule,
kmín,
sůl

Postup přípravy

Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem upečeme v troubě téměř do měkka. Potom ji rozporcujeme.

Část tuku oddělíme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Husa pečená po staročesku

Husa pečená po staročesku

Potřebné ingredience

1 husa vážící přibližně 3,5 kg,
1 menší hlávka zelí,
3 jablka,
500 g brambor,
1 větší cibule,
30 ml octa,
2 ČL soli,
1 ČL kmínu.

Postup přípravy

Očištěnou husu důkladně omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ji osolíme a necháme v chladu odležet. Potom ji okmínujeme a vložíme do pekáčku. Pokud je husa větší, můžeme ji…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Vánoční husa s červeným zelím

Vánoční husa s červeným zelím

Potřebné ingredience

Ingredience pečeně:

Husa 4,2-4,8kg
2 jablka (Boskop)
4 cibule
1 mrkev
kousek celeru
30 g majoránky
30 g pelyňku černobýlu
sůl
pepř
kmín
instantní jíška
trochu červeného vína

Ingredience zelí:
1 hlávka červeného zelí
10 jablek
4 cibule
2 bobkové listy
2 jalovcové bobule
1 hřebíček
špička nože skořice
100 g cukru
20 g soli
250 ml octa
250 ml rostlinného oleje
500 ml červeného vína (kvalitní)
100 g rybízového želé

Postup přípravy

Příprava husy:
Pro náplň husy oloupeme cibule a jablka a rozřezané je smícháme s majoránkou a pelyňkem. Plníme ji do husy kterou jsme předtím zevnitř vytřeli solí a pepřem.…

Zobrazit více...

Kategorie