Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Kváskový olivový chléb

Kváskový olivový chléb

Potřebné ingredience

100 g pšeničného kvásku, 1⁄2 lžičky cukru, 2 lžičky soli (8 g), 1 lžička sušeného oregana, 40 g olivového oleje, 200 g vody, 380 g pšeničné chlebové mouky, olivový olej na potření chleba

Postup přípravy

(Tento recept je z Kváskové kuchařky Jany Berkové.)


Ze všech surovin vypracovat těsto a nechat ho vykynout (cca 1-2 hodiny).

Po vykynutí těsto rozděli na dvě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový škvarkový chléb

Kváskový škvarkový chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g žitného kvásku, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 240 g vody, 300 g pšeničné chlebové mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky soli, drcený kmín, 2 hrsti škvarků

Postup přípravy

(Tento chléb je z kuchařky Ruce v mouce od Ivy Trhoňové.)


Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pšenično-žitný chléb

Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 2 lžíce žitného kvásku, 140 g celozrnné žitné mouky, 160 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 600 g pšeničné chlebové mouky, 330 ml syrovátky, 1 lžíce drceného kmínu, 3 lžičky soli (tzn. cca 12 g)

Postup přípravy

Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě

2. den - dokončení
K rozkvasu přidat …

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v rajčatové omáčce

Masové koule v rajčatové omáčce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix vepřové-hovězí), 2 lahůdkové cibulky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička koření do mletého masa, sůl, 250 ml Passaty, 1 lžíce třtinového cukru, máslo na vymazání hrnce, stonek bazalky

Postup přípravy

Cibulku pokrájet na drobno - dát zvlášť bílou a zelenou část, česnek prolisovat.

Promísit maso + bílou část cibulek + česnek + vejce + koření + sůl.
Z masové směsi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zimní slepičí polévka

Zimní slepičí polévka

Potřebné ingredience

1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček

Postup přípravy

V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).

Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece, slanina (lze vynechat), kapusta, cibule, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, instantní jíška na zahuštění

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na větší kostky
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na kostičky
- kapustové…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ovesná jablečno-skořicová kaše

Ovesná jablečno-skořicová kaše

Potřebné ingredience

1 šálek ovsa bezpluchého, ½ - 1 čajová lžička mleté skořice, ½ čajové lžičky soli, 3 lžíce javorového sirupu, 2 jablka, 1½ šálku vody, 1½ šálku mléka, sekané ořechy na posypání hotové kaše

Postup přípravy

Jablka oloupat, zbavit jádřince a nakrájet na plátky cca 1 cm široké.

Do hrnce dát jablka + oves + skořici + sůl + javorový sirup + vodu + mléko.
Vše promíchat

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Potřebné ingredience

500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.

Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík à la svíčková

Králík à la svíčková

Potřebné ingredience

díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy

Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa do hrnce…

Zobrazit více...

Kategorie