Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné borůvkové zákusky

Jemné borůvkové zákusky

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 3 PL oleje. Krém borůvkový: 2 hrsti borůvek (dala jsem mražené), 75 ml vody, 2 PL cukru krupice, 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, cukr moučka dle chuti, 12 g práškové želatiny. Krém bílý: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 4 želatinové plátky, cukr moučka dle chuti.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Roláda s karamelovým krémem

Roláda s karamelovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 5 PL cukru krupice, 5 PL polohrubé mouky, 1 lžička oleje. Krém: 125 g másla, ½ konzervy zkaramelizovaného Salka, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále: 2 PL malinové marmelády, strouhaný kokos na posypání.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (asi10 minut)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtovo-tvarohové řezy s marmeládou

Jogurtovo-tvarohové řezy s marmeládou

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 500 g bílého selského jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, marmeláda (směs), 6 želatinových plátků. Dále: ovoce na zdobení, bílá a tmavá čokoláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové kostky s čokoládou

Banánové kostky s čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 1 velký banán, 150 ml bílého jogurtu, 80 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 4 bílky, 120 g cukru krupice, špetka soli. Krém: 400 ml mléka, 4 žloutky, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 20 g Gustinu, 1 banán, 2 lžičky citronové šťávy, 150 ml smetany ke šlehání, 5 g práškové želatiny. Poleva: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Tyčovým mixérem rozmixujeme banán s jogurtem, přimícháme směs mouky s práškem a kakaem. Nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto natřeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s jahodovým krémem

Řezy s jahodovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce. Krém: 250 g másla, 200 g cukru moučka, mražené jahody, 3 vanilkové pudinkové prášky, 2 PL cukru krupice. Poleva: 150 ml smetany ke šlehání, 150 g hořké čokolády, 2 želatinové plátky. Dále: 100 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Suroviny na korpus smícháme a krátce prošleháme, nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme do zlatova.
Mražené jahody nasypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mřížkový koláč s tvarohem a švestkami

Mřížkový koláč s tvarohem a švestkami

Potřebné ingredience

Těsto: 470 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru moučka, 175 g hery, 2 vejce. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 150 g cukru moučka. Déle: 1 švestkový kompot nebo mražené švestky.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. Zatím si zamícháme náplň a připravíme švestky. (Já…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plitvický závin

Plitvický závin

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml oleje, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 PL zakysané smetany, 510 g hladké mouky, špetka soli, 1 PL cukru krupice, 33 g droždí. Maková náplň: 250 g mletého máku, 120 ml mléka, 120 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 50 g sušených brusinek namočených v rumu, 2 PL dětské krupičky.

Postup přípravy

Není to originální recept, ten si najdete na internetu. Já jsem si ho upravila na pekárnu a z těsta udělala dva záviny místo jednoho.

Mléko s cukry přivedeme do varu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrnková bábovka se zakysanou smetanou

Hrnková bábovka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g zakysané smetany,1/2 hrnku oleje, ½ hrnku mléka, 2 PL kakaa.

Postup přípravy

Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěnou herou a vysypeme hrubou moukou. Kakao rozmícháme v trošce studené vody. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Celozrnný drobenkový koláč s mákem

Celozrnný drobenkový koláč s mákem

Potřebné ingredience

Těsto: 310 g celozrnné pšeničné mouky, 230 g cukru krupice, 150 g hery, ½ prášku do pečiva, 1 vejce. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vrchovaté PL cukru krupice, 100 g mletého máku.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme drobenku. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, vmícháme mák a necháme vychladnout. Do vymazané koláčové formy (průměr 28 cm)…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Salámové kytičky

Salámové kytičky

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g hery, 1 lžička soli, 300 ml mléka, 1 lžička cukru, 21 g droždí. Dále: měkký salám, plnotučná hořčice, vajíčko na potření, semínka (lněná či jiná).

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, nasypeme prosátou mouku pokojové teploty, do rohu vsypeme sůl, na druhý konec na cukr rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.…

Zobrazit více...

Kategorie