Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kuličky Raffaelo

Kuličky Raffaelo

Potřebné ingredience

150g bílé čokolády
trošku rumu
50g tuku
10 dkg kokosu+kokos na obalování

Postup přípravy

Rozpustíme bílou čokoládu s tukem, přidáme rum a 10 dkg kokosu, zamícháme, vznikne nám hmota na obalování mandlí.
Mandle si spaříme a oloupeme. Oloupané mandle obalujeme ve…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ČOKOLÁDOVÉ  ŠVESTIČKY

ČOKOLÁDOVÉ ŠVESTIČKY

Potřebné ingredience

Sušené švestky, mandle loupané dle počtu švestek, čokoláda na vaření, směs mletých ořechů nebo kokos

Postup přípravy

Sušené švestečky můžeme naložít do alkoholu , oloupané mandle vložíme do vnitř švestky pořádně zaděláme a namočíme v roztopené čokoládě po té obalíme buď v ořeších nebo kokosu dle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborák Pohoda

Bramborák Pohoda

Potřebné ingredience

1 větší oloupaných brambor,2 lžíce tuku,2 lžíce nstrouhaného sýru,1 kávová lžička majoránky.

Postup přípravy

Brambor nastrouháme na hrubším struhadle a ihned rozprostřeme na pánev s horkým tukem jako
placku.Pozor,nesolíme! Opékáme asi dvě mimuty.Jakmile začnou okraje červenat,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Hedvábné řízky

Hedvábné řízky

Potřebné ingredience

600g kuřecích řízků,4 lžíce měkkého tvarohu,4 bílky,4 lžíce mléka,,kari,sůl dle chuti,strouhaný sýr,olej na
smažení,hladká mouka a strouhanka na obalení dle potřeby.
Testíčko:našleháme bílky, přidáme tvaroh, kari a sůl dle chuti, rozmícháme,přidáme mléko a vše smícháme dohromady.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka a pak ještě obalíme ve strouhance
promíchané se sýrem.Osmažíme na oleji.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí tajemno

kuřecí tajemno

Potřebné ingredience

6-8 kuřecích plátků -prsa
2 plátky na každý řízek suchého salámu (herkules)
bylinky (libeček,petrželka nebo celerová natˇ)
sýr niva
koření grilovací
trojobal (hl.mouka,vejce,strouhanka)
máslo
smetana 12% (půl litru)

Postup přípravy

Plátky rozklepeme, okořeníme (když budete dávat sýr Niva,nesolte),posypeme bylinkami,poklademe salámem a sýrem a zabalíme do rolky.
Obalte v trojobalu.
Pekáč vymažte máslem…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Grilovaný Hermelín - do trouby :o)

Grilovaný Hermelín - do trouby :o)

Potřebné ingredience

Hermelín, grilovací koření + troška oleje ( nebo hotová marináda )

Postup přípravy

Bleskovka pro ty, co neradi obalují, jako já :o)))
Koření smícháme s olejem a vzniklou marinádou potřeme Hermelín ze všech stran. Zabalíme důkladně do alobalu a vložíme do…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové tyčinky přes masový strojek

Kokosové tyčinky přes masový strojek

Potřebné ingredience

25 dkg hery, 25 dkg cukru moučka, 25 dkg kokosu, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 40 dkg hladké mouky

Postup přípravy

Vše zpracujeme v těsto, necháme v lednici asi hodinu odpočinout a přes masový strojek vytlačujeme tyčinky dlouhé asi 5 cm, které slepujeme marmeládou a můžeme z poloviny namočit…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Solamylové tyčinky přes masový strojek

Solamylové tyčinky přes masový strojek

Potřebné ingredience

30 dkg solamylu
30 dkg hladké mouky
20 dkg hery
20 dkg cukru moučka
2 vejce
1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí vyrobíme těsto, necháme asi hodinku v lednici odpočinout. Pak přes masový strojek s nástavcem na cukroví vytlačujeme asi 5 cm dlouhé tyčinky. Po upečení…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
MEDOVÉ kornoutky nebo trubičky

MEDOVÉ kornoutky nebo trubičky

Potřebné ingredience

25. dkg. hl. mouky, 10 dkg. moučk. cukru,10 dkg. medu, 2 žloutky, 1 lžíce mléka, na špičku nože jedlé sody

Postup přípravy

vypracujeme v těsto. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Ještě vřelá kolečka se ihned po vytažení z trouby stočí přes konec vařečky či přes kornoutek a chvíli podrží, aby…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KÁVOVÁ ZRNA

KÁVOVÁ ZRNA

Potřebné ingredience

těsto - 12.dkg. másla (hera), 6 dkg. ml.ořechů, 6 dkg. moučka cukru, 15 dkg. hladké moukySUŠENÁ NÁPLŇ : 1/2 kg. cukru moučka, 10 dkg. másla, 2 žloutky, 6 dkg. mletých ořechů, mletá káva dle chuti a vůně

Postup přípravy

z těsta se vykrajují lístečky, po upečení se potřou marmeládou.
Z hmoty uděláme kávovou lžičkou tvar zrna, středem se udělá rýha a celé se poleje čokoládou

u nás bylo…

Zobrazit více...

Kategorie