Vepřové v kapustě
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece, slanina (lze vynechat), kapusta, cibule, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, instantní jíška na zahuštění
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na větší kostky
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na kostičky
- kapustové…
JEMNÁ BÁBOVKA S KAKAOVÝM VZOREČKEM
Potřebné ingredience
Suroviny na bílkové těsto: 100 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, ½ sáčku kypřícího prášku, 80 g krystalového cukru, 50 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, 5 bílků, strouhaná citronová kůra. Suroviny na žloutkové těsto: 130 g hladké mouky, 80 g krystalového cukru, 50 ml mléka, 50 ml, slunečnicového oleje, ½ sáčku do pečiva, 5 žloutků. Dále kakaový neslazený prášek do tří vrstev těsta.
Postup přípravy
Bábovkovou formu (může být i chlebíčková) vymastíme a vysypeme moukou.
Bílky vyšleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme citronovou kůru, mléko a olej.
Nakonec…
Tyrolské Gröstle
Potřebné ingredience
Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej
Postup přípravy
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme…
Tvarohové knedlíky s borůvkami - jinak
Potřebné ingredience
250 g tvarohu ve fólii špetka soli 1 žloutek 1 lžíce cukru krupice 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek zahradních borůvek moučkový cukr na posypání máslo na polití
Postup přípravy
Žloutek s cukrem v míse krátce utřeme. Přidáme sůl, tvaroh a vařečkou zapracujeme větší část mouky.
Těsto přendáme na vál a zapracujeme zbývající mouku.
Z těsta vyválíme 2…
ITALSKÝ MANDLOVÝ MOUČNÍK s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Ingredience: 150 g polohrubé mouky, 200 g mletých mandlí (nebo mandlové moučky), 200 g krystalového cukru, 6 žloutků, 6 bílků, pár kapek mandlové příchuti-tresti (nemusí být), strouhaná citronová kůra z jednoho citronu BIO do žloutkové pěny, malá špetka soli a pár kapek z citronu do sněhu z bílků, čokoládová poleva na polití upečeného moučníku, na ozdobu plátky mandlí (nebo různé vykrajované motivy z potahové hmoty atd).
Postup přípravy
Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou do pěny.
Postupně přidáváme mouku s mandlovou moučkou a vymícháváme již ručně.
Nakonec těsto opatrně spojíme s tuhým…
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…
Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)
Potřebné ingredience
250 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, 200 g zakysané smetany, 100 gramů másla, 200 gramů cukru, 2 lžíce kakaa, 1 čajová lžička sody, van.cukr, citron, sůl, oblíbená marmeláda, nutela
Postup přípravy
Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a roztavené máslo. Vše dobře promíchejte.rnPřidejte prosetou mouku, van.cukr a sodu. Opět dobře promíchejte.rnTěsto rozdělte…
Kapusta od babičky
Potřebné ingredience
1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl
Postup přípravy
Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme…
Kuře neskutečně dobré
Potřebné ingredience
Suroviny 4 kuřecí stehýnka 2 smetany na vaření brambory sůl mletý kmín cibule máslo
Postup přípravy
Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět…
Fazolky na slanině
Potřebné ingredience
mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl
Postup přípravy
Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…