Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Krémová bramborová

Krémová bramborová

Potřebné ingredience

1 malá mrkev, kousek celeru, 2 velké brambory, 3/4 - 1 l vývaru, 1 stroužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř, asi 50ml šlehačky, rýžový olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, přidáme brambory. Zalijeme vývarem, přidáme koření a osolíme. vaříme doměkka. Nakonec rozmixujeme a přilijeme šlehačku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s lahůdkovým droždím

Polévka s lahůdkovým droždím

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, řapíkatý celer, cuketa, asi 1 l vývaru, růžičková kapusta, velká hrst rýže, hrst kukuřice, sůl, 2 - 3 lžíce lahůdkového droždí, naklíčená čočka k podávání

Postup přípravy

Ve vývaru začneme vařit mrkev a petržel, po chvíli přidáme rýži a kapustu a nakonec kukuřici, celer a cuketu. Vaříme do změknutí, poté přidáme droždí. Na talíři posypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem  vegan

Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem…

Potřebné ingredience

Mražená mrkev s hráškem 3 vrhovaté lžíce hrášky (používá se na obalování) 6 žampiónů 2 cibule Česnekové Tofu 2 veganské párky ½ pomazánka sojakrém 1 lžíce sojová omáčka Tamari 1 lžíce kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Celá rostlinná smetana Sůl Voda 200 ml

Postup přípravy

Houby na tuku orestujeme, veganské párky nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme, tofu nakrájíme na kousky.
Ve vodě rozmícháme hrášku. Všechny ingredience jednoduše smícháme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový koláč

Drobenkový koláč

Potřebné ingredience

Drobenka: 110g másla, 50g třtinového cukru, 1 malé vejce, 250g špaldové mouky, 1/2 PP. Náplň: 250g tvarohu, 1 vejce, 100g jogurtu, 80g cukru, 200g mléka. Ovoce

Postup přípravy

Uděláme drobenku, 3/4 jí nasypeme na plech. Na náplň vše smícháme a nalijeme na drobenku. Poklademe ovocem a posypeme zbytkem drobenky. Pečeme na´170-180°C 45-60min.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
DVOUBAREVNÁ  VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA

Potřebné ingredience

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

Postup přípravy

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka z ovesných vloček

Bábovka z ovesných vloček

Potřebné ingredience

3 hrnky jemných ovesných vloček, špetka soli, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, 3 vejce, 3 polévkové lžíce medu, 3 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 220 g bílého jogurtu, 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí na jemno rozmixovat 2-3 oloupaná jablka) nebo dva rozmačkané banány nebo 3/4 hrnku dýňového pyré, na závěr možno přidat ořechy, mandle, rozinky, brusinky.... jak libo.

Postup přípravy

Tak zase něco zdravějšího. Objeveno na netu, lehce poupraveno a překvapení dne. A velmi snadné pro přípravu.

1. Menší bábovkovou formu vymažeme máslem, můžeme vysypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovo-ořechový koláč

Mrkvovo-ořechový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 ml oleje, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 1 hrst rozinek, 100 g špaldové celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička skořice, citronová kůra. Poleva: 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukry do pěny, zašleháme olej. Vmícháme ořechy, pak mrkev, rozinky. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru. Směs přisypeme do těsta a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Apetito pomazánka

Apetito pomazánka

Potřebné ingredience

4x Apetito, cca 50g másla, 1 malá lžička hořčice, 2 uvařená vajíčka, šunka, menší cibule, zavařemé okurky

Postup přípravy

Apetito vyšleháme s máslem a se žloutky. Přidáme hořcici, pokrájené bílky, cibuli, šunku a okurky. Osolíme a trochu opepříme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Potřebné ingredience

1 vejce, 70g másla, 70g arašídového másla, 150g hladké (nebo chlebové) špaldové mouky, 30g třtinového cukru s vanilkou, 70g třtinového cukru, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici. Poté děláme kuličky, mírně prsty zmáčkneme. Pečeme na 170°C asi 15 min. Těsto je dost sladké.

Zobrazit více...

Kategorie