Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

Červená řepa, měla jsem jí přes 8kg neloupané, křen. Nálev: 3,8 l vody, 1,2 l octa, 14 dkg soli, 18 dkg cukru, 5 ČL fenyklu a stejně anýzu, nálev svařit, přecedit a ještě teplým zalívat řepu ve skleničkách.

Postup přípravy

Řepu si uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já jsem si udělala večer a dala do chladna a druhej den akorát zavařila. Na dno skleničky dáme asi 3-4 kolečka křenu, namačkáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaová buchta s tvarohem bez vajec

Kakaová buchta s tvarohem bez vajec

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krystalu, půl hrnku oleje, hrnek mlíka, 1 prdopeč, 2 PL kakaa, náplň: tvaroh, vanil. cukr, citron. kůra, cukr a pokud je to moc husté, tak zředit mlíkem.

Postup přípravy

Na těsto vše umíchat a nalít na plech, tvaroh si dát do zdobícího sáčku a udělat mřížku nebo ho tam dát jen lžící. Péct na 180 stupňů.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Potřebné ingredience

Křen nebo Křenex, mlíko, sůl, hladká mouka, uzené maso

Postup přípravy

Uvařím ve vodě uzené, vytáhnu, doliju mlíkem, dám trošku křenu. Zahustím moukou s mlíkem a osolím. Nakonec dám křen podle chuti. Na fotu jsem ještě dochutila podravkou, proto ty…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl, pepř, sójovku, šunkový salám, pórek, cibuli, česnek, kečup, smetanu, ďábelskou omáčku, tvrdý sýr

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku dát naklepané, osolené a opepřené maso, dát na kolečka pórek a cibuli, a na nudličky šunku, polít kečupem, ďábelskou a smetanou a pokapat sójovkou, posypat…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z cottage co dům dal...

Pomazánka z cottage co dům dal...

Potřebné ingredience

Cottage, 2 vajíčka na tvrdo, sůl, suchý salám, pórek

Postup přípravy

Vše nakrájet a smíchat dohromady, je to rychlovka a můžete přidat cokoliv co doma najdete.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášková omáčka

Hrášková omáčka

Potřebné ingredience

Plechovka hrášku, mlíko, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Do kastrolku dávám půl napůl vodu s mlékem, nasypu hrášek i s nálevem, jak začne vřít, tak zahustím hladkou moukou s mlíkem. Osolit a je hotovo. Podávat s knedlou a vajíčkem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli do polévky

Zelenina v soli do polévky

Potřebné ingredience

Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.

Postup přípravy

Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Prsa se sýrem s bramborákama

Prsa se sýrem s bramborákama

Potřebné ingredience

Kuřecí, prsa, sůl, pepř, paprika sladká, tvrdý sýr, bramborákové těsto /brambory, sůl, pepř, majoránka, česnek, cibule, hladká mouka/

Postup přípravy

Prsa rozklepat osolit, popepřit, posypat paprikou a opíct, dát sýr až se roztaví je hotovo. Podávat s bramboráčkama.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rozlítaní ptáčci

Rozlítaní ptáčci

Potřebné ingredience

Kýta, cibule, sůl, pepř, zavařený okurek, párek, vejce na tvrdo, hladká mouka

Postup přípravy

Na oleji opražíme cibulku, přidáme maso na kostky, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout a zalijeme teplou vodou. Vaříme do změknutí masa, potom zahustíme moukou s vodou a přidáme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková jinak s kousky masa

Svíčková jinak s kousky masa

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, cibule, Halali, mrkev, sůl, pepř, 2 ks bobkového listu, hladká mouka, mlíko, smetana

Postup přípravy

Na oleji opečeme cibuli, přidáme na kostky maso, opepříme, trochu osolíme. Nalijeme polovinu Halali a dáme jednu mrkev na kousky, zalijeme horkou vodou a přidáme bobkový list.…

Zobrazit více...

Kategorie