Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kossuth kifli

Kossuth kifli

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 100 g másla, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, šťáva z ½ citronu, citronová kůra, špetka prášku do pečiva. Dále: 1 hrst mandlových lupínků nebo sekaných ořechů, cukr moučka na posypání.

Postup přípravy

Na internetu jsou různé recepty na tyto maďarské půlměsíčky a já jsem vyzkoušela jeden z nich. Moučník se dobře dělal a všem nám moc chutnal, tak se podělím o recept.

Z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový kokosáček

Tvarohový kokosáček

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g hrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 50 g másla. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 70 g cukru moučka, 2 žloutky, 50 ml mléka. Dále: 1 vrchovatá lžíce marmelády, 2 hrsti strouhaného kokosu, 2 bílky, 50 g cukru moučka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které namačkáme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm a vytvoříme asi 2 cm okraje. Suroviny na náplň smícháme a urovnáme na těsto.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevné tvarohové řezy

Dvojbarevné tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 300 g hladké mouky, 160 g cukru moučka, 170 g hery, 3 PL kakaa, 2-3 PL zakysané smetany, 1 lžička prášku do pečiva. Světlé těsto: 150 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g hery, 1 PL zakysané smetany, ½ lžičky prášku do pečiva. Náplň: 500 g tučného tvarohu v alobalu, 1 kelímek zakysané smetany (a ještě zbytek, co nešel do těsta), cukr moučka dle chuti, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 vejce. Dále: povidla nebo marmeláda, 200 g bílé čokolády, kousek 100% tuku, zdobení.

Postup přípravy

Další z tvarohových receptů, který jsem našla na internetu a vyzkoušela.

Na vále vypracujeme postupně obě těsta, tmavé těsto rozpůlíme a všechny 3 bochánky zabalené v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Potřebné ingredience

Listové těsto, tvarohová náplň, hroznové víno.

Postup přípravy

Na internetu jsem objevila jeden zajímavý obrázek a ten mě vedl k vyzkoušení těchto košíčků. Náplň jsem zvolila tvarohovou, v originále je nejspíš kečup a oliva.

Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové koláčky ke kafíčku

Tvarohové koláčky ke kafíčku

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g másla, 150 g hladké mouky. Dále: třtinový cukr.

Postup přípravy

Tak jsem zase jednou hledala inspiraci na internetu a zaujal mě tento jednoduchý recept, který jsem hned musela vyzkoušet.

V míse utřeme na kousky pokrájené změklé máslo s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné čokoládové řezy s banánem

Jemné čokoládové řezy s banánem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Krémy: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 100 g mléčné čokolády, 1 PL kakaa, 500 ml smetany ke šlehání, 6 želatinových plátků. Dále: 3-4 banány, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Z bílků a malé části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, postupně přiléváme olej, zašleháme i prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margaretky

Margaretky

Potřebné ingredience

Těsto linecké: 300 g hladké mouky, 200 g Hery, 100 g cukru moučka, 2 žloutky. Těsto třené: 200 g Hery, 60 g cukru moučka, 2 žloutky, špetka soli, citronová kůra, 250 g hladké mouky. Dále: pikantní marmeláda.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme linecké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočívat v ledničce. Těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka průměru…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinkový makovec s citronovou polevou

Pudinkový makovec s citronovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 110 g mletého máku, 150 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, ½ prášku do pečiva, 1 vejce, 1 PL rumu, 250 ml mléka. Pudink: 250 ml mléka, 1 PL cukru krupice, ½ sáčku vanilkového pudinkového prášku. Citronová poleva: 180 g cukru moučka, 2-3 PL citronové šťávy, asi 1-2 PL vařící vody. Dále: 1 hrst rozinek, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Uvaříme pudink a necháme jej vychladnout. Opláchneme rozinky. Dortovou formu průměr 26 cm (nebo třeba i menší) vyložíme pečícím papírem. V míse zamícháme suroviny na těsto,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mřížkový koláč z ořechového těsta

Mřížkový koláč z ořechového těsta

Potřebné ingredience

Těsto: 450 g polohrubé mouky, 200 g cukr moučka, 120 g strouhaných ořechů, 250 g hery, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 1 vejce, 100 g cukru moučka, ½ lžičky vanilkové esence.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto. Suroviny na náplň krátce prošleháme. Na vymazaný plech 30x40 cm rozválíme trochu víc než polovinu těsta, natřeme tvarohovou náplň a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkové řezy s mascarpone krémem

Borůvkové řezy s mascarpone krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání, 2 PL cukru moučka, asi 4 PL borůvek z kompotu. Poleva: 1 čiré dortové želé, 100 ml borůvkové šťávy, 150 ml vody.

Postup přípravy

Ještě jeden borůvkový zákusek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...

Kategorie