Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Potřebné ingredience

Suroviny: 7g sušené droždí, 300ml mléka, 1 lžička moučkový cukr, 500g hladká mouka, 2 lžička sůl, 1ks žloutek, 2 lžíce máslo rozpuštěné, 1 ks rozšlehané vejce, 1 lžíce hrubá sůl na posyp, 1 lžička mák na posyp.

Postup přípravy

Nejdřív připravte kvásek:
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY

ŠVÝCARSKÉ KŘEHOUČKÉ KOLÁČKY

Potřebné ingredience

350 g hladké mouky, 1 PL krystalového cukru, 3 vejce (střední velikost), 3 PL čerstvé smetany, 1 malá špetka soli, olej na smažení, vanilkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Ve větší misce rozšleháme vejce, cukr, smetanu, sůl, po troškách přidáme mouku a vše vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, kde ručně vypracujeme hladké a elastické těsto. Velmi…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Trhací chleba

Trhací chleba

Potřebné ingredience

180g vody, 20g leje, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, 10g droždí, 210g hladké mouky, 60g pšeničné chlebové mouky, 30g žitné chlebové mouky. Náplň: cca 50g másla, bylinky dle chuti, 2 stroužky česneku, asi 30 - 50g parmazánu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté rozválíme na placku, potřeme náplní, posypeme sýrem a nakrájíme na pruhy (5-6), ty naskládáme na sebe a nakrájíme na &…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

Thangzhong: 115g vody + 25g hladké mouky. Těsto: 420g hladké mouky, 8 g soli, 1 malé vejce, 35g měkkého másla, 6g sušeného droždí, 130g plnotučného mléka, 10g cukru (pro sladkou variantu 45g cukru)

Postup přípravy

25g mouky rozmícháme metličkou ve 115g vody a zahříváme do zhustnutí (cca 65°C, 1-2 minuty), necháme vychladnout. Poté vše smícháme v robotu a vypracujeme těsto. Necháme kynout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem

RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, 50g maizeny nebo bramborové moučky, 100 g jemného krystalového cukru (stačí 80 g), 1 sáček vanilkového cukru, 8 g kypřícího prášku do pečiva (víc ne), 125 g jemného sýru ricotta, 50 g vlahého másla, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho citronu.

Postup přípravy

V robotu vyšleháme ricottu s cukrem do jemné směsi, dodáme vejce jedno po druhém, pak vlahé máslo a strouhanou citronovou kůru.
Za stálého šlehání přidáme mouku smíchanou s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bábovka s vaječným likérem

Maková bábovka s vaječným likérem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 330 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g másla nebo Zlaté Hané, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 75 ml mléka. Náplň: 200 g makové náplně, 1 vejce, 6 PL vaječného likéru.

Postup přípravy

Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme do pěny. Po jednom zašleháváme vejce, každé asi půl minuty. Na nízkých otáčkách zašleháme střídavě mléko a mouku smíchanou s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Punčová roláda pro dospělé

Punčová roláda pro dospělé

Potřebné ingredience

Piškot peču dle této uživatelky https://www.mimibazar.cz/recept/146132/nadychana-piskotova-rolada /Na 1 piškot: 5 vajec+ 3 PL cukru+ 3 PL hl. mouky+1/2 prdopeč+ vanilk.aroma marmeláda/ punčový rozvar: 150ml vody+150g cukr krupice=svařit, 2 PL rumu, 2PL punče, červené barvivo, asi 1PL citr.šťávy/ poleva:šťáva z půlky citrónu+ trocha rybíz.džusu/sirupu na obarvení, cukr-dávám od oka

Postup přípravy

Upečeme 2 piškotové pláty, slepíme k sobě marmeládou, polejeme punč.rozvarem, znovu pomažeme marmeládou a stočíme. Nakonec potřeme polevou. Nejlepší je druhý den, je krásně vláčná…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Oplatky s kokosovým krémem

Oplatky s kokosovým krémem

Potřebné ingredience

Kokosový krém: 100 ml mléka, 100 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 125 g másla. Dále: dortové oplatky, rybízová marmeláda, karamelový krém, čokoládová poleva.

Postup přípravy

(Dělala jsem medovníčky a zbylo mi trochu karamelového krému a drobečků, ve kterých se medovníčky obalují. Vmíchala jsem drobečky do krému.)
Na dortové oplatky (mně to vyšlo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka s jablky a rozinkami

Bábovka s jablky a rozinkami

Potřebné ingredience

150g cukru,2 vejce,100ml oleje,50ml mléka,1 skořicový cukr (může být vanilkový),250g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,250g nastrouhaných jablek (nahrubo),1 malý hrneček (cca 150ml) horkou vodou spařených rozinek+ můžou se dát i nasekané ořechy

Postup přípravy

Pečeme ve vymazané a kokosem vysypané formě při 160°C cca hodinu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové řezy s čokoládou

Tvarohové řezy s čokoládou

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 60 g cukru moučka, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Krém: 100 g másla, 100 g Nutelly. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička citronové šťávy, 250 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vody. Poleva: 150 g hořké čokolády, 100 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi…

Zobrazit více...

Kategorie