Panettone z mateřského kvasu
Potřebné ingredience
Rozkvas: 150g mléka, 150g hladké mouky, 90-100g mateřského kvasu (lievito madre). Finální těsto: rozkvas, 100g měkkého másla, 70g cukru, 350g pizza mouky, 100g mléka, 2 vejce, kousek másla, rozinky, citrónová nebo pomerančová kůra, kandované nebo sušené ovoce
Postup přípravy
Asi 6 hodin předem si uděláme rozkvas smícháním všech surovin. Poté ze všeho vypracujeme hladké, elastické těsto, které necháme chvilku odpočívat (cca 15 min.). Rozdělíme do…
Polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
150 - 200g červené čočky, 1 stroužek česneku, 200g krájených rajčat, tuhá část z kokosového mléka, cca 4 větší mrkve, mletý koriandr, skořice, sladká paprika, sůl, pepř, kurkuma, kmín, 750g vývaru, olej
Postup přípravy
Na oleji orestujeme kousky mrkve, přidáme koření a česnek a krátce orestujeme. Přidáme čočku, rajčata, kokosové mléko, vývar, sůl a pepř. Necháme vařit do změknutí, poté…
Těstoviny s klobásou
Potřebné ingredience
350g těstovin, cca 350g čerstvé (syrové) klobásy typu salsiccia, 200g tmavých žampionů, 75g parmazánu (+ hoblinky k podávání), 2 žloutky, 100g zakysané smetany, sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy
Na pánvi opéct kousky klobásy vymačkané ze střívka, poté přidat čtvrtky žampionů a orestovat. V misce smíchat parmazán, žloutky, smetanu a petrželku s trochou vody z vařených…
Celozrnný tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Tmavé těsto: 100g másla, 1/2 PP, 5 lžic vody, 300g pšeničné celozrnné mouky, 50g cukru, citrónová kůra. Tvarohová náplň: 750g tvarohu, 1 vejce, med. Piškotové těsto: 3 vejce, 100g oleje, 100 - 150g cukru, 5 lžic vody, 200g pšeničné celozrnné mouky, 1/2 PP. Může být ovoce.
Postup přípravy
Vypracujeme tužší tmavé těsto, necháme chvíli odpočinout a vyválíme na slabý plát (ke konci je dobré válet už rovnou na pečícím papíru). Dáme do plechu. Nalijeme tvarohovou náplň …
AMSTERDAM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
OŘECHOVÝ KORPUS
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA + SMETANOVO MASCARPONOVÝ KRÉM s citronovou šťávou
SIRUP NA KORPUSY citronový
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE - na obmazání celého dortu
BÍLÝ…
Čajové koláčky
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 220 g Hery, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy
Heru, oba cukry a vejce utřeme do pěny. Pak přidáme 2 lžíce citrónové šťávy, nakonec mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujeme těsto. Necháme chvíli v ledničce odpočinout. …
Paštika pro vegany s ořechy
Potřebné ingredience
200 g sušených rajčat, 200 g vlašských ořechů, 10 lístků šalvěje, mořská sůl, mletý černý pepř
Postup přípravy
Vlašské ořechy namočíme do studené vody na 6-8 hodin. Sušená rajčata zalijeme vodou horkou a necháme je louhovat, dokud nezvláční. Šalvěj pokrájíme. Ořechy i rajčata slijeme a…
Hamburská omáčka v PH
Potřebné ingredience
Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem. Zapnu PH na 2 asi 2,5…
Čokoládový dortík-hrnkový
Potřebné ingredience
Těsto:1 hrnek hladká mouka, 1 hrnek cukr krupice/moučka, čtvrt hrnku holand.kakaa, 1 lžička sody, 1/2 lžičky prdopeč, 1/4 lžička soli=vše smíchat a přidat:1 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku podmáslí/kefír, 1/2 hrnku horké vody/kávy, pár kapek vanilkové esence. Poleva: 1 a 1/2 tabulky hořké čokolády-rozpustit a po zchládnutí přimíchat 2-3 lžíce zakysané smetany. Kdo chce, může osladit, já nepotřebuju.
Postup přípravy
Ingredience na těsto smícháme, nejdříve suché a pak tekuté přísady. Pečeme na 180´ C a prostředek kontrolujeme špejlí. Záleží na hloubce formy. Po vychlazení potřeme ganache,…
Dvě srdce
Potřebné ingredience
Světlý korpus, ořechový korpus, tvarohový krém ovoce, vanilkový krém. 6kg.