Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
SKVĚLÉ DROŽĎOVÉ KNEDLÍČKY DO POLÉVKY

SKVĚLÉ DROŽĎOVÉ KNEDLÍČKY DO POLÉVKY

Potřebné ingredience

Suroviny na knedlíčky: 4 balení čerstvého droždí, malá cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 celé vejce, 1/2-1 celý hrnek strouhanky, 1-2 lžíce oleje, zelené bylinky (nasekaná pažitka, petrželka, …), polévkové koření, tenký plátek másla.

Postup přípravy

Předkládám zde recept na drožďové knedlíčky, který jsem si postupně poupravovala dle požadavků své rodiny, ale základní receptura zůstala zachovaná. Vím zcela jistě, že se podle…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÍDEŇSKÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY - nejlepší křehoučké cukroví

VÍDEŇSKÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY - nejlepší křehoučké…

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 zarovnané hrnky hladké mouky, 240 g másla, 1 zarovnaný hrnek mletých vlašských ořechů, 1/2 hrnku moučkového cukru, 2 žloutky, citronová strouhaná kůra, vanilkový cukr smíchaný s moučkovým na obalení upečených rohlíčků. (hrnek na odměření mouky, ořechů a cukru je čtvrtlitrový)

Postup přípravy

Tohle vanilkové cukroví je ihned po upečení tak křehké, že je možná okamžitá ochutnávka. Rohlíčky stačí péct těsně před vánocemi, o svátcích budou velmi měkkoučké. Je to…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavé tyčinky-rychle připravené, bleskově snězené

Křupavé tyčinky-rychle připravené, bleskově snězené

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 balení listového těsta, 1 celé vejce, sůl, na posypání - podle vlastní volby.

Postup přípravy

Jistě všichni známe tyčinky i jiné tvary vykrajované z listového těsta, posypané a upečené buď se sýrem, nebo oříšky, celým kmínem, zrníčky, hrubou solí, ale také pokapané…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Jemná tvarůžková pomazánka - pro milovníky syrečků

Jemná tvarůžková pomazánka - pro milovníky syrečků

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 balení olomouckých tvarůžků, 1 pomazánkové máslo, menší cibule, nebo jarní cibulka, mletý kmín na špičku nože, sůl, půl lžičky sladké práškové papriky, 1-2 trojúhelníčky taveného smetanového sýru, 2 plátky změklého másla, drobně nakrájená pažitka.

Postup přípravy

Nějakou dobu jsem pátrala po receptu na chutnou tvarůžkovou pomazánku, nakonec jsem ji postupně dotvořila do téhle podoby. A pro nás doma je to i s čerstvým chlebem velká…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nadýchané koblížky

Nadýchané koblížky

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 500 g hladké mouky, špetka soli, 3 deci mléka, 2 celá vejce, 25 g vlahého másla, ¾ kostky čerstvého droždí-necelá, 2-3 lžičky cukru, trochu rumu.

Postup přípravy

Koblížky plněné tvarohem - ty se snad nikdy nepřejí. Jsou pro mě vzpomínka na dětství.

Postup - kvásek: Z části vlažného mléka, droždí, cukru a trochy mouky necháme vzejít…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MĚKKÉ KYNUTÉ BUCHTIČKY S TVAROHEM

MĚKKÉ KYNUTÉ BUCHTIČKY S TVAROHEM

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 350 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 250 ml vlažného mléka, 2 lžíce moučkového cukru, 1 deci oleje, plátek změklého másla, 1 žloutek, 1 celé vejce, 1 lžíce zakysané smetany, ½ kostky droždí , 1 lžička cukru na kvásek , (špetka kypřícího prášku-jen, pokud není droždí úplně čerstvé). Suroviny na tvarohovou nádivku: 500 g měkkého tvarohu, 80 g cukru, 1 žloutek, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry, rozinky předem naložené v rumu.

Postup přípravy

Tuhle klasiku peču stále dokola, pořád chutná a je žádaná celou rodinou.

Postup - tvarohová nádivka: Tvaroh v míse smícháme se všemi surovinami a než těsto nakyne, dáme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Oblíbené banánovo-piškotové jednohubky v čokoládě

Oblíbené banánovo-piškotové jednohubky v čokoládě

Potřebné ingredience

Balíček dětských kulatých piškotů, 2-3 banány, čokoládová poleva - nejlépe domácí, párátka.

Postup přípravy

Tyhle banánové piškotky jsou hodně oblíbené hlavně u dětí, recept je velice známý, přesto mě láká sem vložit fotografie i těch svých.

Postup: Mezi dva dětské kulaté piškoty…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KAKAOVÉ DORLETKY S KOKOSEM – MOC DOBRÉ

KAKAOVÉ DORLETKY S KOKOSEM – MOC DOBRÉ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky, 70 g cukru, 150 g másla, 20 g kakaa, 30 g mletých ořechů, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, kokos na obalení. Suroviny na krém: 150 g másla, 90 g cukru, ¼ l mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, trochu rumu.

Postup přípravy

Dorletky jsou moc dobré a u nás doma oblíbené zejména jako každoroční vánoční cukroví. Nechala jsem se inspirovat receptem v kuchařské knize s názvem „Nejoblíbenější moučníky naší…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami

Lahodný pudinkový pohár se šlehačkou a jahodami

Potřebné ingredience

500 g čerstvých jahod, 2 polévkové lžíce moučkového cukru /jedna na jahody a jedna do šlehačky/,1 malé balení kulatých piškotů, 1 sáček vanilkového pudinku za studena (nebo si pudink předem uvaříme a necháme vychladit),1 kelímek smetany na šlehání, 1 ztužovač na zpevnění šlehačky, granko, nebo strouhanou čokoládu, popřípadě čokoládovou polevu.

Postup přípravy

Spojení vanilkového pudinku se šlehačkou je opravdu velmi lahodné a čerstvé jahody tu chuť korunují. Pro dětskou párty se tyhle pohárky budou jistě skvěle hodit.

Postup:…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KŘEHKÝ LANGOŠ

KŘEHKÝ LANGOŠ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 ml vlažného mléka, 100 ml vlažné vody, 1 vrchovatá polévková lžíce zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, 1 celé vejce, 20 g čerstvého droždí, 1 čajová lžička oleje, 1 špetka soli, 1 špetka cukru na kvásek. Na potření a dozdobení jsou možné různé slané i sladké varianty: Slaný česnekový nálev-kečup-zakysaná smetana-tatarská omáčka-strouhaný sýr-nebo džem-marmeláda-povidla-ovocné omáčky-dochucená zakysaná smetana-šlehačka-strouhaná čokoláda-granko-nutela…

Postup přípravy

Receptů na tohle báječné jídlo z kynutého těsta je bezpočet. Dlouho, předlouho jsem ale hledala recept na ten pravý stánkový langoš - měkký, ale křehký a křuplavý zároveň.…

Zobrazit více...

Kategorie