Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Kefty s okurkovou omáčkou

Kefty s okurkovou omáčkou

Potřebné ingredience

* KEFTY: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 menší cibule, ½ lžičky soli, ½ lžičky koriandrových semínek, (nebo trochu čerstvého koriandru), ½ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky kmínu, hrst petrželové natě, 1 lžíce olivového oleje; * NA PODLITÍ: 50-100 ml vody; * OKURKOVÁ OMÁČKA: 1 salátová okurka, 1 velká zakysaná smetana, 1 lžíce čertsvé máty, špetka soli

Postup přípravy

Skvělá lehká večeře - původní recept od paní Florentýny.

Nejprve připravit suroviny - cibuli pokrájet na kostičky, petržel pokrájet, koriandrová semínka a kmín podrtit v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédské Kanelbullar

Švédské Kanelbullar

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 500 g hladké mouky (pšeničná, špalda...), 250-300 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla (Ghí), 25 g čerstvého droždí, 1 lžička mletého kardamomu, 40 g cukru, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krupice, 2 lžíce mleté skořice; * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce na potření, hrubý cukr na posypání (nahrazuji plátky mandlí)

Postup přípravy

Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit.
Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky).
Nechat kynout na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahoďák z remosky

Jahoďák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio, recept pochází z blogu této firmy), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlové buchty z remosky

Povidlové buchty z remosky

Potřebné ingredience

* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Jednoduché, s minimem námahy - těsto je možné zadělat v pekárně, nebo klasicky v míse.
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejdříve zadělat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Bůčková roláda s bramborami a zeleninou

Bůčková roláda s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

plát bůčku (cca 600g), 2-3 vejce, párek, paprika, mrkev, hrášek, brambory, sůl, koření (např. Vepřová pečeně), kukuřičný škrob + voda

Postup přípravy

Z vajec připravit míchanici, papriky pokrájet na plátky, mrkev pokrájet na kolečka, brambory na menší kusy.

Plát bůčku posolit, na něj rozložit míchanici z vajec, párky a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová panenka na víně

Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kváskové vafle

Kváskové vafle

Potřebné ingredience

1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody

Postup přípravy

1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).

2. den - dokončení:
Do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Lisovaný sendvič s hovězím

Lisovaný sendvič s hovězím

Potřebné ingredience

ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)

- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Špízy z mletého masa

Špízy z mletého masa

Potřebné ingredience

250 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 1 velká cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce,1 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce strouhanky, sůl, pepř, mletá paprika (možno i chili paprička nebo uzená paprika), několik silnějších plátků slaniny (může být i jiná uzenina), zelenina na napichování (papriky, rajčata, lilek, cibule ...), olej, grilovací koření, 50-100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z cibule sejmou velké plátky, pokrájet je na větší kusy (budou se napichovat na špejli) a vnitřní malou část pokrájet na drobno (ta přijde do masa…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lesní kuře

Lesní kuře

Potřebné ingredience

kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do…

Zobrazit více...

Kategorie