Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský koláček ze tří ingrediencí

Japonský koláček ze tří ingrediencí

Potřebné ingredience

3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu

Postup přípravy

- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednohubky

Jednohubky

Potřebné ingredience

Pečivo, celer, gervais (nebo lucina nebo recky jogurt...), citron, sul, bily pepr, rajcata, cibulka, majoneza

Postup přípravy

Celerová pomazanka- uvaříme celer ( max 15 min), vychladly nastrouhat na jemno, osolit, opeprit, přidat trochu stavy z citronu, přidáme v lehké variantě jogurt, v obyčejné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot se solí

Kompot se solí

Potřebné ingredience

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

Postup přípravy

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková marmeláda s pektinem

Meruňková marmeláda s pektinem

Potřebné ingredience

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

Postup přípravy

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhly s kukuřicí

Jáhly s kukuřicí

Potřebné ingredience

Jáhly, sůl, kurkuma, petrželka, sterilovaná kukuřice

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme, poté uvaříme v osolené vodě s kurkumou do měkka (pokud je potřeba slijeme přebytečnou vodu). Přidáme kukuřici a petrželku, necháme celé prohřát. Podáváme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 30g sádla nebo másla, 20g droždí, 270g vody, 12g soli, 1/2 lžičky medu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté vytvoříme tvary, potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Žitné palačinky s tvarohovou náplní

Žitné palačinky s tvarohovou náplní

Potřebné ingredience

1 větší vejcern2 lžíce žitné moukyrnšpetka solirnmléko podle potřeby

Postup přípravy

Všechny suroviny dobře prošlehám tak, aby vzniklo krásně hladké lité těsto. Potom peču nasucho na kvalitní pánvi.rnPromažu oblíbenou náplní. Já to měla s tvarohem a mátou a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem

Tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem

Potřebné ingredience

230g másla, 170g ovesných vloček, 3 vejce, 500g tvarohu (v alobalu), 250g tvarohu (ve vaničce), 1 vanilkový pudink (prášek), 70g cukru, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z citronu, 250ml mléka

Postup přípravy

Ze změklého másla (80g), rozemletých vloček, prášku do pečiva a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Troubu si předehřejeme na 160°C. Poté…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Andělská křidélka se sušenými rajčaty

Andělská křidélka se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

10 ks kuřecích křídel (je možné použít i jiné díly, např. paličky), 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, sůl, směs koření Andělská křídla, několik plátků sušených rajčat, olej na osmažení cibule, 50 - 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (instantní jíška, hraška na zahušťování, mouka. škrob.....)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- česnek prolisovat a utřít se solí
- cibuli pokrájet na kostičky
- sušená rajčata pokrájet na hrubší plátky

Do křídel zatřít česnekovou pastu…

Zobrazit více...

Kategorie