Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

SLADKÁ JÍDLA
Špalda na sladko

Špalda na sladko

Potřebné ingredience

uvařená špalda v mírně slané vodě, máslo, med, ořechy, semínka, sušené fíky (nebo jiné sušené ovoce), ev. čerstvé ovoce

Postup přípravy

Uvařenou špaldu zalijeme trochou vody a necháme v ní prohřát. Přidáme nakrájené fíky, ořechy a semínka. Chvíli povaříme (téměř do odpaření tekutiny). Nakonec vmícháme med a máslo.…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Frittata

Frittata

Potřebné ingredience

5 vajec, 100g šunky nebo slaniny, 60g čedaru, 30g parmazánu, 6 hnědých žampionů, 120g plnotučného mléka, šalvěj, sůl, pepř, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme žampiony, přidáme šunku. Po chvíli nalijeme vaječnou směs (vejce, mléko, sůl, pepř, bylinky, kostičky sýrů), necháme asi minutu smažit, poté přendáme na trouby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla bez cukru

Povidla bez cukru

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

Postup přípravy

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský koláček ze tří ingrediencí

Japonský koláček ze tří ingrediencí

Potřebné ingredience

3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu

Postup přípravy

- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednohubky

Jednohubky

Potřebné ingredience

Pečivo, celer, gervais (nebo lucina nebo recky jogurt...), citron, sul, bily pepr, rajcata, cibulka, majoneza

Postup přípravy

Celerová pomazanka- uvaříme celer ( max 15 min), vychladly nastrouhat na jemno, osolit, opeprit, přidat trochu stavy z citronu, přidáme v lehké variantě jogurt, v obyčejné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot se solí

Kompot se solí

Potřebné ingredience

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

Postup přípravy

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková marmeláda s pektinem

Meruňková marmeláda s pektinem

Potřebné ingredience

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

Postup přípravy

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhly s kukuřicí

Jáhly s kukuřicí

Potřebné ingredience

Jáhly, sůl, kurkuma, petrželka, sterilovaná kukuřice

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme, poté uvaříme v osolené vodě s kurkumou do měkka (pokud je potřeba slijeme přebytečnou vodu). Přidáme kukuřici a petrželku, necháme celé prohřát. Podáváme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 30g sádla nebo másla, 20g droždí, 270g vody, 12g soli, 1/2 lžičky medu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté vytvoříme tvary, potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...

Kategorie