DORTY
Zobrazit více...
Bruselský dort
Potřebné ingredience
Piškotový korpus - 3 vejce, 120 g krystalového cukru, 120 g hladké mouky, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Na korpus ušleháme žloutky s polovinou cukru a bílky s druhou polovinou cukru, pak opatrně smícháme dohromady, přidáme olej a mouku.
Krém: 1/2 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 3…
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zobrazit více...
Dvoubarevné řezy
Potřebné ingredience
4 vejce, 160 g krystal.cukru, 2 polévkové lžíce kakaa a dovážit na 160 g pol.mouky, 1 lžička pr. do pečiva, 4 lžíce teplé vody.
Postup přípravy
Bílky šlehat s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou (zhruba 3 min), pak přidat vodu a ostatní.
Krém tmavý: pařížská šlehačka - buď lze svařit šlehačku s čkokoládou a…