Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Česnečka

Česnečka

Potřebné ingredience

vývar z uzených žeber nebo kolena
česnek
brambory
majoránka
kmín, sůl, pepř
vajíčko

Postup přípravy

Vývar přecedíme, dáme do něj vařit brambory na malé kostičky, obrané maso. Přidáme sůl, pepř, majoránku a kmín. Prolisujeme česnek a rozkvedláme vajíčko.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná bábovka

Vláčná bábovka

Potřebné ingredience

2 hrnky pol. mouky
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 van. cukr
2 celá vajíčka
trochu kakaa

Postup přípravy

Vše smícháme, kromě kakaa. Nalijeme většinu do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta dáme kakao. Přimícháme do těsta nalitého ve formě. Lehce promíchneme, vytvoří se krásná…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s bílou omáčkou

Těstoviny s bílou omáčkou

Potřebné ingredience

kuřecí prsa
šunka
cibulka
olej
smetanové, šunkové nebo houbové tavené sýry
niva
žampion
porek
smetana
hotová omáčka na těstoviny od vitany parmezánská (jen maličko) instantní

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme kuřecí prsíčka nadrobno. Přidáme šunku na kostičky. Žampion nakrájíme, porek taky přidáme. Sýry necháme rozpustit. Zalijeme trochou šlehačky. Odsypeme tak…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Potřebné ingredience

olej
cibule
mleté maso
koření: sůl, pepř, sl. paprika, americké brambory, steak
brambory
mléko
vajíčka

Postup přípravy

Na oleji nebo sádle osmažíme cibulku, orestujeme mleté maso, přidáme koření, trošku podlijeme a podusíme chvíli. Brambory, syrové, nakrájíme nakolečka, do pekáčku dáme vrstvu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Alobal

Alobal

Potřebné ingredience

alobal
krkovička
cibule
paprika, rajčata, žampiony,
angl. slanina, paprikový salám
kečup, hořčice, pál. paprika, steak koření, koření na amreické brambory, sůl
brambory

Postup přípravy

Maso naklepeme a nařízneme okraje. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku na nudličky, cibuli a rajčata na kolečka.
Na alobal dáme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Dobré kuřátko

Dobré kuřátko

Potřebné ingredience

3 stehna
cibule
olej
kmín, sl. paprika, kari, steak koření, pečené kuře koření, pepř, sůl
žampiony v plechovce
porek
světlá jíška

Postup přípravy

Cibulku zpěníme na oleji, vložíme kuře. Osolíme, přidáme maličko sl. papriky, tak jednu kávovou lžičku, ostatní koření, rychle zamícháme, podlijeme vodou.
Dusíme. Až kuře…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kmínová polévka

Kmínová polévka

Potřebné ingredience

sádlo
hl. mouka
kmín, sl. paprika, sůl
vajíčko

Postup přípravy

Na sádle zpěníme kmín, špetičku sl. papriky, přidáme hl. mouku, uděláme jíšku a zalijeme horkou vodou. Pořádně rozmícháme, vaříme a občas mícháme, abychom to nepřipálili. Osolíme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Potřebné ingredience

hovězí plátky
cibule
sádlo nebo olej
sůl, pepř
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
kyselá okurka, párek, vajíčko natvrdo, hořčice

Postup přípravy

Plátky naklepeme, nakrojíme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme.
Na omastku zpěníme cibuli do zlatava, opečeme plátky masa z obou stran. Trochu podlijeme a dusíme. Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazole nakyslo

Fazole nakyslo

Potřebné ingredience

plechovka fazolových lusků brambory mléko nebo šlehačka hl. mouka bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl, ocet( můžeme přidat vejce natvrdo a kopr)

Postup přípravy

Do vody dáme vařit brambory na kostičky. Přidáme koření. Pak fazolky. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo šlehačce. Můžeme dozdobit uvařeným vejcem a koprem a na talíř dát…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štrůdl

Štrůdl

Potřebné ingredience

30 dkg hl. mouky
3 kostky nebo lžičky cukru
trošku soli
1 lžíce octa
1 lžíce vody
1 celé máslo
1 celé vajíčko

Postup přípravy

Vše zpracujeme, rozválíme a poklademe čím máme rádi........jablka.......tvaroh..........

Zobrazit více...

Kategorie