IŠELSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
21 dkg hladké mouky 14 dkg Másla 7 dkg cukr moučka 4 dkg ořechů trochu kakaa 1 žloutek
Postup přípravy
Vyválíme jak linecké vykrojíme kolečka o velikosti dvacetikoruny. Potom dáme dovnitř krém a slepujeme dvě dohromady nahoru dáme čokoládu. Na čokoládu mužem dát mandli nebo nějakou…
DORT OŘECHOVÝ
Potřebné ingredience
10 VAJEC, 300g CUKR KRUPICE, 200g OŘECHÚ, 100g MOUKA POLOHRUBÁ
BÁBOVKA VÍDEŇSKÁ
Potřebné ingredience
6 ŽLOUTKŮ 250g MÁSLA 250g CUKR MOUČKA 400g MOUKA POLOHRUBÁ 250ml MLÉKO 1prášek do pečiva + 1 vanilkový cukr Z BÍLKŮ SNÍH, DO POLOVINY MŮŽEM PŘIDET KAKAO.
Postup přípravy
Žloutky,cukr moučku , vanilkový cukr a máslo ( zlatá Haná) utřeme dohromady. Potom přidáme mouku a mléko a nakonec ušlehaný sníh. Do poloviny mužem přidat kakao. Vylijeme na…
FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ
Potřebné ingredience
RECEPT OD: Labužník Vlastinka02 *******************************************************************************************5 porcí 5 kostek filé, citrónová šťáva, sůl, pepř, grilovací koření, 150 g tvrdého sýra, mletá sladká paprika, zelená sekaná nať (pažitka, petrželka, pórek), 500 ml zakysané smetany, několik kapek worchesterové omáčky, 2 lžíce kečupu (nemusí být), olej na pánev
Postup přípravy
Plátky filé zakapeme citrónem, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a mletou paprikou a opečeme na tuku z obou stran.
Sýr nastrouháme a smícháme ho se zakysanou…