Hrníčková žlutá buchta
Potřebné ingredience
Buchta:2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, lžíce kakaa, 3 vejce, prášek do pečiva. Tvarohový krém: 500 g tvarohu (2 balení), 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 máslo nebo Heru. Poleva:1 litr vody, 3/4 hrnku cukru, šťáva ze 2-3 citrónů, 3 vanilkové pudinky
Postup přípravy
Suroviny na buchtu smíchat, vlít na velký plech a upéct na cca 150°C. Vychladlou buchtu potřít tvarohovým krémem umíchaným z tvarohu, cukru a másla a na krém nanést polevu. Polevu…
Plněný hermelín
Potřebné ingredience
hermelín, 1 lžíce másla, 1 lžíce sekaných vlašských ořechů, sůl, pepř, stroužek česneku
Postup přípravy
Hermelín zkrojit jakoby na kastrůlek a pokličku. Lžičkou vydlabat, vnitřek utřít se lžící másla, sůl, pepř, česnek, lžíce sekaných ořechů. Směs zpět naplnit do hermoše, přiklopit…