Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Vánoční pochoutka z kapra

Vánoční pochoutka z kapra

Potřebné ingredience

Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.

Postup přípravy

Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na zelenině

Krkovička na zelenině

Potřebné ingredience

6 plátků krkovice, 1-2 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, celer, hořčice, 2-3 kyselé okurky, hladká mouka, citronová šťáva, sádlo nebo olej

Postup přípravy

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Do výpeku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka s koprem

Květáková polévka s koprem

Potřebné ingredience

1 středně velký květák, 1 mrkev, 250 ml smetany, 2-3 natvrdo uvařená vejce, máslo, hladká mouka, kopr, ocet

Postup přípravy

Květák nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme nahrubo. Oboje osmahneme na másle. Přidáme hladkou mouku, kterou prosmažíme. Zalijeme vodou a vaříme, dokud květák nezměkne. Přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Placky s mletým masem

Placky s mletým masem

Potřebné ingredience

25 dkg mletého masa, 1 tvaroh, 25 dkg uvařených brambor, 10 dkg hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Postup přípravy

Maso si nejprve orestujeme na pánvi na oleji a necháme vystydnout. Uvařené brambory nastrouháme a smícháme s tvarohem, moukou a vejcem. Osolíme a přidáme orestované maso. Tvoříme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ledový salát s kuřecím masem

Ledový salát s kuřecím masem

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa, 1-2 mrkve, 1 ledový salát, 1 plechovka kukuřice, 1 francouzský nebo italský dresing ( kupuji Hellmans )

Postup přípravy

Prsa orestovat, nechat vychladnout a pak nakrájet na kousky.
Ledový salát nakrájet, přidat na hrubo nastrouhanou mrkev, kukuřici, kousky kuřecího masa a promíchat s dresingem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínská pečeně

Debrecínská pečeně

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty (v celku), 60 g slaniny, sůl, sladká mletá paprika, máslo, cibule, 100 ml kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Z poloviny slaniny nakrájíme tenké hranolky a maso jimi prošpikujeme. Na povrchu ho osolíme a posypeme paprikou. V kastrolu rozpálíme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moser koláč

Moser koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 16 dkg polohrubé mouky, 7 dkg moučkového cukru, 7 dkg másla, 1 vejce, 1 prdopeč. Náplň: 2 vanilkové pudinky, ½ l mléka, 20 dkg krupicového cukru, 3 kelímky zakysané smetany, dále pak ovoce, želatina

Postup přípravy

Vytvořit těsto a dát na chvíli do ledničky. V mléce uvařit pudink, ke konci varu přidat cukr, povařit a nechat vystydnout. Do studeného vmícháme 3 kysané smetany ( měla jsem teď…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionová polévky + nočky

Žampionová polévky + nočky

Potřebné ingredience

6-7 větších žampionů, 1 cibule, šlehačka, hladká mouka, sůl. Na nočky 1 vejce a krupička, sůl

Postup přípravy

Žampiony si na struhadle nastrouháme nahrubo. Na másle osmažíme cibuli, přidáme nastrouhané žampiony, chvilku osmažíme, osolíme a zalijeme vodou.Vaříme asi 15 minut. Pak přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Potřebné ingredience

Brambory, pórek, ½ kostky masoxu, hladká mouka, sádlo, mléko

Postup přípravy

Na sádle ( pro tyto účely je lepší než olej ) necháme zesklovatět na půl kolečka nakrájený pórek, zalijeme malým množstvím vody, přidáme sůl, na malé kostičky nakrájené brambory…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sýrové smaženky

Sýrové smaženky

Potřebné ingredience

1 kg brambor, hladká mouka, 3 vejce, 100 g sýra na strouhání, sůl.

Postup přípravy

Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Do brambor nastrouháme sýr, přidáme vejce, podle potřeby mouku. Osolíme a zpracujeme tužší těsto.…

Zobrazit více...

Kategorie