MERUŇKOVÁ BUBLANINA na velký plech
Potřebné ingredience
300 g moučkového cukru, 1 a ½ vanilkového cukru, 5 středně velkých vajec, 225 ml oleje, 450 g polohrubé mouky, 1 a ½ kypřícího prášku do pečiva, 150 ml mléka, meruňky (může být i okapaný kompot)
Postup přípravy
Cukr moučku utřeme se žloutky a vanilkovým cukrem do pěny. Po té postupně zašleháváme olej, který přiléváme po troškách. Šleháme asi 4 minuty. Poté po lžících přidáváme mouku…
MERUŇKOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
600 ml bílého jogurtu řeckého typu, 250 ml smetany ke šlehání, 6 lžic moučkového cukru (případně dosladíme dle sladkosti meruněk), 1 vanilkový cukr, 10 ks meruněk
Postup přípravy
Do misky dáme odpeckované meruňky, které tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme vanilkový a moučkový cukr, znovu rozmixujeme. Do připravené meruňkové směsi přidáme…
VIŠŇOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
250 ml sladké smetany, 2 žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička solamylu, 150 g vypeckovaných višní
Postup přípravy
V hrnku smícháme smetanu se žloutky, lžící třtinového cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou solamylu. Hrnek se směsí postavíme do vodní lázně (do většího hrnce) a vaříme. Směs…
JAHODOVÁ BUBLANINA
Potřebné ingredience
375 g polohrubé mouky, 375 g cukru krupice, 150 ml oleje, 150 ml vody, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 6 ks žloutků + sníh z 6 žloutků.
Postup přípravy
Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem (krupicí a vanilkovým), práškem do pečiva, citrónovou kůrou. Po té přidáme žlutky, olej a vodu a vše důkladně promícháme…
GRANKO ZMRZLINA
Potřebné ingredience
VYZKOUŠELA JSEM RECEPT Z INTERNETU: 200 ml smetany ke šlehání, 1x vanilkový cukr, 3 lžíce granka, 3 lžíce mléka
Postup přípravy
Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme granko a cukr, vše důkladně promícháme. A můžeme plnit do formiček, vložit do mrazáku a druhý den je hotovo.
Dobrou chuť :-).
ZMRZLINA Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU - BEZOVÁ :-)
Potřebné ingredience
200 ml vody, 2 ks smetany ke šlehání, 150 g hnědého nerafinovaného cukru, 1 ks vanilkového cukru, 1 ks limetky, 1 ks citronu, 15 květů černého bezu
Postup přípravy
Do většího hrnce nalijeme vodu a třtinový cukr, zahřáním rozpustíme, nevaříme. Necháme zcela vychladnout. Mezi tím důkladně opláchneme limetku s citronem (kůru) a nakrájíme na…
JAHODOVÝ KOLÁČ - velmi rychlý
Potřebné ingredience
Těsto: 525 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice, 8 polévkových lžic oleje, 2 vejce, 370 ml mléka, 1 prášek do pečiva, špetka soli Žmolenka na posypání: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 140 g hrubé mouky
Postup přípravy
Těsto: Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou solí. Po té přidáme olej, vejce a mléko a vše najednou dobře promícháme. Vylijeme na…
REBARBOROVÉ ŘEZY S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g cukru krupice, 300 g hl. mouky, 6 vajec, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, rebarboru nakrájenou na cca 1 cm. Pudink: 1 l mléka, 2x vanilkový pudink, 1x pistáciový pudink, 5 polévkový lžic cukru. Po upečení: 3x zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, mletou skořici na posypání.
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem, po té postupně přidáváme olej a po lžicích mouku s promíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem. Narovnáme…
JAHODOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
2x smetana ke šlehání, 600 g jahod, 1x vanilkový cukr, 130 g hnědého třtinového cukru (může být i bílý)
Postup přípravy
Smetanu ušleháme do tuha. V další misce rozmixujeme na kaši jahody, vanilkový a třtinový cukr. Po té zlehka vmícháme do ušlehané šlehačky a můžeme plnit do formiček. Vložit do…
ZMRZLINA hodně ČOKOLÁDOVÁ
Potřebné ingredience
570 ml plnotučného mléka, 200 g čokoláda na vaření, 300 ml smetana ke šlehání, 100 g hnědého nerafinovaného cukru, 45 g kakaa (kdo chce opravdu hodně čokoládovou chuť, může dát kakaa až 60 g)
Postup přípravy
Mléko s cukrem přivedeme v „pískáči „ k varu, pak do něj přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao (je dobré ho prosít, aby se netvořily hrudky) a mícháme až do úplného…