Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Luxusní žemlovka s pudinkem

Luxusní žemlovka s pudinkem

Potřebné ingredience

10 rohlíků, 4 jablka, 1 litr mléka + něco málo na pokropení rohlíků, 2 pudinkové prášky podle chuti, skořicový cukr, máslo a kokos nebo strouhaný perník na vymazání a vysypání formy, 1 vejce

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokropíme mlékem, nenamáčíme! Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Puding uvaříme podle návodu. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme čím nás…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicoví šnečci

Skořicoví šnečci

Potřebné ingredience

Na těsto: 150g hladké mouky, 1 KL prášku do pečiva, 50g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60g změklého másla, špetka soli, 7 PL smetany ke šlehání Na potření: trochu rozpuštěného másla Na posypání: 90g cukru, 1 balení skořicového cukru

Postup přípravy

1. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo, sůl a smetanu a elektrickým ručním šlehačem s hnětacími háky nebo ručně vařečkou -…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zapékané sýrové chlebíčky

Zapékané sýrové chlebíčky

Potřebné ingredience

1 veka (výborně se hodí už krájená), 150g jogurtu (nejlépe smetanový, ale můžete použít i méně tučný), 150g strouhaného sýra (například eidam, madeland či ementál), 150g drobně pokrájené šunky (pro děti vynechávám), 1 vejce

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 175 stupňů (horkovzdušnou na 160). Z jogurtu, nastrouhaného sýra, šunky a vejce umíchejte pomazánku. Solit ji nemusíte, suroviny samy o sobě obsahují dost…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky od Bohušky - ihned měkké

Perníčky od Bohušky - ihned měkké

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky, 30 dkg cukru moučka, 1 dkg sody, 10 dkg másla, 10 dkg sádla, 4 vejce, 8 lžic teplého medu, perníkové koření, 10 dkg mletých ořechů - nemusí
na zdobení: 18 dkg cukru moučka, 1 bílek, 1 lžíce octa nebo citronu

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme, uhněteme těsto a dáme do chladničky odležet. Poté rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme na plát a klasicky vykrajujeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečený květák s brambůrkem pro batolata

Zapečený květák s brambůrkem pro batolata

Potřebné ingredience

1 mrňavý květák, 2 brambory, 2 plátky dušené kuřecí šunky, 2 žloutky, bazalka

Postup přípravy

Květák a brambory nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Šunku nakrájíme na drobno. Uvařený květák a brambor smícháme se šunkou a rozkvedlanými žloutky, posypeme bazalkou. Já…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Honzovy buchty - stará dobrá klasika

Honzovy buchty - stará dobrá klasika

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 150g másla, 50g cukru, 40g droždí, 2 žloutky, 250ml mléka, 2 lžíce citronové šťávy, strouhanou kůru z jednoho citronu, 1 sáček vanilinového cukru, špetku soli, 250g švestkových povidel (nebo tvarohové či makové náplně), 100g másla na vymazání pekáče

Postup přípravy

1. Ze lžíce cukru, mouky, droždí a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Až vykyne, smíchejte ho se zbytkem cukru a mouky, vajíčky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jednoduché domácí nanuky

Jednoduché domácí nanuky

Potřebné ingredience

jakýkoli džus ze supermarketu, formičky (tady jsou použity plastové z Ikea, sedm jich stojí 49Kč), dřívka, plastový pytlík, čerstvé ovoce

Postup přípravy

Jsou mnohem zdravější než kupované zmrzliny, jejich příprava je až směšně jednoduchá a můžete je vyrobit dlouho dopředu. Hravě je vyrobíte z většiny džusů ze supermarketu: prostě…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá

Postup přípravy

Maso nakrájíme přes vláko na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký jablečný závin

Křehký jablečný závin

Potřebné ingredience

těsto: 250 g hladké mouky, 50 g másla, 2 vejce, 3 lžíce vlažné vody, 2 lžíce octa, špetka soli***náplň: 400 g vyjádřincovaných jablek se slupkou, 4 hrsti strouhanky, 100 g másla, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, 1 vanilkový cukr, cukr krystal dle chuti, skořice, 1 citron

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na jemné plátky, zakapeme šťávou z citronu, smícháme s najemno nasekanmi ořechy, spařenými a okapanými rozinkami, skořicí, vanilkovým cukrem a krystalovým.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Potřebné ingredience

4 kelímky (po 150 g) bílého jogurtu, 3 kelímky polohrubé mouky, 2 kelímky krystalu, 1 prášek do pečiva, 2 vejce

Postup přípravy

Vše smícháme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Velmi jednoduché a přesto vynikající. Koláč je úžasně vláčný díky jogurtům.

Zobrazit více...

Kategorie