Pečená vepřová žebírka
Potřebné ingredience
marináda: 1pl lžíce rajčatového protlaku, 2pl lžíce krémžské hořčice, 1pl lžíce vorchestru, lžička koření hungaria(bez glutamátu)
Postup přípravy
Žebírka rozkrájíme po žebrech, osolíme a naložíme na den do marinády. Druhý den přikryté na asi 220st pečemě hodinu a půl až dvě hodiny. Během pečení občas trochu podlijeme vodou …
Polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky
Potřebné ingredience
Na vývar: kosti, ořez, zelenina....mo osobně dělám z kostky bujonu.\\r\\nNa nudle: vajíčko, hladká mouka asi 200g\\r\\nNa knedlíčky: 250g jater, 200g strouhanky, lžíce hl. mouky, stroužek česneku, lžíce másla/flory, lžička soli, 1/2lžičky majoránky, 1/2lžičky pepře, vajíčko.
Postup přípravy
Na nudle smícháme vajíčko s moukou, vyválíme na slabou placku a necháme proschnout. Pak rozkrájíme na pruhy a ty na nudle. \\r\\nNa knedlíčky vhodíme do mixeru játra po chvilce…
Jogurtová buchta s vlašskoořechovým krémem a…
Potřebné ingredience
Buchta - kelímek bílého jogurtu, kelímek cukru, 1,5 kelímku polohrubé mouky, 0,5 kelímku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, mléko, prášek do pečiva. Krém - dvě hrsti ořechů, hrst strouhaného perníku, vanilkový cukr, hrst krystalového cukru, 0,15 l šlehačky, mléko, zlatá haná (máslo). Poleva - čokoláda na vaření, lžíce medu, 0,1 l šlehačky
Postup přípravy
Na buchtu smícháme jogurt, olej, cukry, kakao a prošleháme, přidáme mouku smísenou s práškem do pečiva. Rozředíme mlékem, aby se dala buchta dobře nalít na plech vyložený pečícím…
Dýně s bylinkami a sýrem
Potřebné ingredience
Dýně, bylinky (italská směs nebo tymián), olivový olej, sůl, tvrdý sýr.
Postup přípravy
Dýni nakrájenou na menší kostičky smícháme s trochou olivového oleje, bylinkama a solí. Vsypeme na rozpálený vok a chvilku opékáme, pak přikryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut.…
Nakládaný hermelín
Potřebné ingredience
7ks malých hermelínů, 2čj maďarské pálivé papriky, 2čj maďarské sladké papriky, hlavička česneku, cibule, bobkový list, nové koření,černý pepř, slunečnicový olej
Postup přípravy
Z mletých paprik, 3-4 stroužků česneku a trochy oleje uděláme pastu. Hemelíny rozřízneme, potřeme pastou a zmáčneme dohromady. Na dno sklenice dáme trochu cibule, bobkový list,…
Jablečený špaldový celozrnný koláč
Potřebné ingredience
1hrnek špaldové celozrnné mouky, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, prášek do pečiva, 1vejce, 4 jablka, lžička skořice, na posyp: žmolenka z třitinového cukru, špaldové mouka a trochy oleje.
Postup přípravy
Mléko, olej, vejce a cukry prošleháme přidáme mouku s práškem do pečiva a skořicí,vmícháme jablíčka na drobné kostky, posypeme žmolenkou a dáme péci na st. 4 asi 45 minut.
Tvarohovo-nivová pomazánka s česnekem- výborná i na…
Potřebné ingredience
250g tvarohu, 1-2stroužky česneku podle chuti, 50-100g nivy podle vyzrálosti, sůl
Postup přípravy
Nivu s částí tvarohu vyšleháme v robotu na jemný krém. Pak přidáme zbytek tvarohu, prolisovaný česnek a podle chuti můžeme přisolit.
Bramborové kari se surimi
Potřebné ingredience
2lžíce kari koření, olej, cibule, 0,5kg brambor, 1/2 mražená směs hrášek-mrkev, kokosové mléko, 1/2l vývaru(může být i kostky), 1/2 balíčku krabích tyčinek surimi
Postup přípravy
Koření zpěníme na oleji, přidáme 1 cibuli na 1/4 kolečka,necháme pod pohličkou změknout, za 5 minut přidáme 0,5kg brambor na kostičky, zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Těsně…
Fazolový salát s tuňákem
Potřebné ingredience
citron, červená cibule, plechovka fazolí, plechovka tuňáka, olivový olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme za tenká 1/4 kolečka a smícháme se šťávou z 1/2 citronu, necháme 5 minut odležet, pak přidáme lžičku olivového oleje, propláchnuté a okapané fazole. Nakonec…
Lilkový salát s rajčaty a sýrem hotový za 5 minut
Potřebné ingredience
300g lilek, 2x rajče, 2čl olivového oleje, sýr balkanského typu a nebo sýr do salátu asi 50g, koření- zelený gyros bez glutamanu, ale může být i jiné
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, trochu posolíme, rozpálíme na pánvi olej, kolečka po jednom dáváme na pánev a posypeme kořením, za chvilku obrátíme a opečeme i z druhé strany.…