Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Ďábelské tousty

Ďábelské tousty

Potřebné ingredience

chleba, česnek, cibule, kečup, vepřový plátek na kostičky či nudličky, lečo sýr

Postup přípravy

Z chleba topinky, osmahnuté potřít česnekem. Maso na tuku a cibuli osmažit, přidat lečo a trochu kečupu, nechat přejít varem. Na topinku a sypat sýrem.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čínské rizoto

Čínské rizoto

Potřebné ingredience

kuřecí maso - jedno prso pórek olivový olej žampiony uvařená rýže (parboiled 2 sáčky) dle návodu sojová omáčka asi 2 lžíce

Postup přípravy

Kuřecí maso na malé kostičky, osmahnout na olivovém oleji, přidat houby pokrájené a pórek na půlkolečka. Nakonec přidat rýži a zalít sojovou omáčkou. Prohřát a podávat.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Köttbullar se smetanovou omáčkou jako z Ikea

Köttbullar se smetanovou omáčkou jako z Ikea

Potřebné ingredience

houska malá cibule 400g mletého masa (půl mix mletý, půl kuřecí mleté) vejce 4lž strouhanky sůl pepř 400ml masového vývaru 200ml smetany 3lž inst. jíška brusinky citr. šťáva

Postup přípravy

Troubu na 180°C (hk). Housku namočit do vlažné vody. Cibuli najemno. Vepřové maso spojit s houskou, cibulí, vejcem a strouhankou. Osolit opepřit. Dělat kuličky a péct na papíře…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí na žampionech a smetaně

Kuřecí na žampionech a smetaně

Potřebné ingredience

kuřecí maso 2 plátky, žampiony čerstvé nebo malá konzerva, smetana sladká 150ml, grilovací koření, cibule, olivový olej, škrob, sojová omáčka

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kousky přidáme grilovací koření. Orestujeme na olivovém oleji. Přidáme pokrájené žampiony a cibuli. Podlijeme trochou vody, necháme přejít varem.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí maso s játry

Kuřecí maso s játry

Potřebné ingredience

2 plátky kuřecích prsou, 250 g kuřecích jater, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička provensálského koření, špetka kmínu, špetka kari, 2 lžíce sojové omáčky, olivový olej, 1 dcl smetany na šlehání (33%)

Postup přípravy

Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky a na olivovém oleji orestujeme. Vyndáme z pánve na talíř. Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a přidáme kuřecí maso smíchané s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kari nudle

Kari nudle

Potřebné ingredience

balíček čínských nudlí, sojová omáčka, 1lž rýžové víno, půl lžičky kari, 3 lžíce smetany ke šlehání, asi lžíce másla, malá konzerva žampionů

Postup přípravy

Nudle připravíme podle návodu. Slijeme necháme okapat. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme slité žampiony, zakápneme asi lžící vína a stejné množství sojové omáčky. Vydusíme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Ty nejlepší tousty co znám :)

Ty nejlepší tousty co znám :)

Potřebné ingredience

toustový chleba, 20dkg eidamu, vejce, česnek a může být šunka nebo uzené

Postup přípravy

Eidam nastrouhat na jemno, přimíchat vejce, utřený česnek a šunku nebo uzené na malinké kousíčky. Toustový chleba dát na rozpálenou pánev a opéct do zlatova, mezitím na horní…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Potřebné ingredience

1/2 l mléka 5 vajec 1/4 kg hladké mouky 250 g špenátu 2 dl oleje česnek 1 Sedlčanský Hermelín

Postup přípravy

Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na ně plátky Hermelínu a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát Vltavín

Těstovinový salát Vltavín

Potřebné ingredience

150 g těstovin 2 rajčata 1 kapie, nebo čerstvá paprika 1 Sedlčanský Vltavín 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce hořčice bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Uvařené těstoviny propláchneme, zakapeme olivovým olejem, do misky nakrájíme rajče, kapii, cibuli, přimícháme těstoviny
a nahrubo nastrouhaný Vltavín. Spojíme dresinkem…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v majonéze

Kuře v majonéze

Potřebné ingredience

1 celé kuře, malá majolka, palička česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Kuře napůlku, celé posolit a opepřit. Potřít ze všech stran majonézou a vetřít utřený česnek. Dát do pekáčku a péct zhruba 60´(30´ přikryté). Nepodlévat. Nejlepší s br. kaší.

Zobrazit více...

Kategorie