Hamburská omáčka v PH
Potřebné ingredience
Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem. Zapnu PH na 2 asi 2,5…
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....
Postup přípravy
Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…
Bratislavské plecko v PH
Potřebné ingredience
Suroviny 400 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce rajského protlaku 1 velká mrkev Hrášek cuketa na kostičky(nemusí být) 2 sterilované okurky 2 x masox masového vývaru šťáva z půlky citronu voda hladká mouka sůl mletý černý pepř olej 1/2 citronu
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibulku osmažím přidám maso orestuji dám mrkev a cuketu a zapnu na high. na 2,5 hod. Po 1,5 hodině přidám protlak okurky,…
Vepřové plátky po znojemsku
Potřebné ingredience
Vepřové maso 1 cibule 100 g uzené slaniny 4 ks okurky olej, voda, hladká mouka sůl, mletý černý pepř, sojová omáčka jíška, ocet, podravka
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepeme nasolíme opepříme obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na oleji. Vytáhneme na talíř. Ve výpeku osmahneme cibulku, na kostičky nakrájený špek a párek…
PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA od Silvie S. (since07) ID…
Potřebné ingredience
200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 1 dl oleje, 1,5 dcl mléka, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 kelímky zakysané smetany, Granko, pudink - ingredience: 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce cukru
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme.
Pak přidáme olej, mouku a prdopečiva.
Na vymazaný vysypaný plech nalijeme těsto.
Připravíme…
JABLKOVÝ KŘEHKÝ KOLÁČ - výborný
Potřebné ingredience
Těsto: 600 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, trošku citronové kůry, 1 vejce, 250 g Hery, 50 g zakysané smetany nebo 5 lžic sladké smetany nebo 5 lžic mléka. Náplň: 1 kg nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, vanilkový cukr, skořice, rozinky, citronová kůra. Dále: 1 vajíčko na potření nebo čokoláda
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na vále zpracujeme těsto a rozkrojíme ho na 2 stejné kousky. Těsto nemusí odpočívat, dobře se s ním pracuje. Plech 30 x 40 cm vytřeme…
POVIDLA v PH
Potřebné ingredience
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet a trochu rumu
Postup přípravy
POVIDLA
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet vypeckované švestky dáme do mísy od PH pak přidáme ostatní zamícháme a dáme dělat na Low 12h se zavřenou poklicí…
LANGOŠE od sousedky
Potřebné ingredience
600g mouka polohrubá ,300g brambor vařených/ nastrouhaných 20g soli 1 kostka kvasnic 4 dcl mléka
Postup přípravy
Uděláme těsto roztáhneme v placky a 1/2 hodiny necháme nakynout na vále. Rozdělím na 16 kousků. Usmažíme na pánvi a potřeme česnekovou vodou, dáme tatarku s kečupem a sýr
UZENÉ MASO s KAŠÍ A CIBULKOU
Potřebné ingredience
Uzené, cibulku, olivový olej, sůl na br. kaši
Postup přípravy
1/2 kg uzené rolky v celku dáme do pomaláčku v noci a loudáme 6 hodin na low můžete na High 3 hodiny a maso měkoučké. Žádné koření ani sůl nedávám. Podleji skleničkou vody a…
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl
Postup přípravy
Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…