vánoční perníčky
Potřebné ingredience
40 dkg hlad. mouky, 12 dkg vlažného medu, 16dkg cukru, 6 dkg másla, 2 vejce, 1 lžička prníkového koření, 0,5 lžičky jedlé sody, citronová kůra.
linecké od babičky
Potřebné ingredience
42 dkg hladké mouky, 24 dkg másla, 14 dkg cukru moučka, 4 žloutky, vanilku (nebo vanilkový cukr), citronovou kůru, marmeládu na potírání, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Těsto vypracujeme, necháme uležet . Vykrajujeme tvary a pečeme na 180 st do růžova. Slepujeme marmeládou.
silnice
Potřebné ingredience
Piškotový korpus, karamelový krém ze salka a čoko poleva
Barbie
Potřebné ingredience
Korpus- piškotová bábovka,Piškotová bábovka Ingredience: 3 vejce, 160g práškového cukru, 6 lžic horké vody, 160g hrubé mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, rozinky. Postup: Utřeme žloutky s práškovým cukrem, přidáme horkou vodu a znovu třeme. Vmícháme hrubou mouku, vanilkový cukr, strouhanou kůru, rozinky a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Hmotu vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a upečeme. Krém pařížský 0,4 l smetany ke šlehání 33% 140 g cukr krupice kakao - dávám tak pět lžic - prosátý 200 g čokolády na vaření 120 g másla Postup: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat. Pak dát do lednice nejlépe do druhého dne. Druhý den můžeme ještě vyšlehat .
Piškotový dort s jahodami
Potřebné ingredience
3 vajece, 3 lžic polohrubé mouky a 3 lžic cukru. 250 g tvarohu, 100 g rostlinného másla, 1 vejce, 150 g cukru a 1 vanilínového cukru.Želatinu na dorty
Postup přípravy
Piškotové těsto si připravíme ze 3 vajec, 3 lžic polohrubé mouky a 3 lžic cukru.
Krém ušleháme z 250 g tvarohu, 100 g rostlinného másla, 1 vejce, 150 g cukru a 1 vanilínového…
MEDOVO-OŘECHOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Základní těsto na medovník: 20 dkg ml. cukru 20 dkg másla nebo Hery 2 celá vejce 2 PL medu 2 PL mléka 2 lžičky sody 50 dkg hladké mouky polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin: 30 dkg nahrubo nasekaných ořechů 10 dkg cukru krupice 2 PL medu Krém 12 dkg másla 3 dcl mléka 1 vanilkový pudink 3 lžíce krupice cukru 25 dkg másla
Postup přípravy
RECEPT NA MEDOVO-OŘECHOVÉ ŘEZY
Při výrobě pracujeme se třemi základními hmotami: těstem na medovník, polevou na
medovník a náplní-krémem:
Základní těsto na…