Vanilkové sušenky bez cukru
Potřebné ingredience
100g másla, 4lžíce medu, 2vejce, 2lusky vanilky, 250g hladké mouky, 1lžička PDP
Postup přípravy
Utřeme máslo, vejce a med do pěny - přidáme dřeň z vanilk. lusků, nakonec mouku s PDP. Stříkáme na plech cukrářským sáčkem malé tvary, nebo lžičkou kopečky. Pečeme při 180st asi…
Ořechový dort
Potřebné ingredience
korpus: 6vajec, 6lžic cukru, 6lžic polohr. mouky, 3 lžíce oleje, 1lžička PDP, 4lžíce mletých ořechů krém: 100g ořechů, 400g másla, 150g cukru, 400ml mléka, 1vanilk. pudink
Postup přípravy
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh, přidáme 3 lžíce cukru, žloutky, zbytek cukru, olej a nakonec suché suroviny. Pečeme při 180C asi 45-50min. ( nejlépe upéct…
Šlehačkové kremrole
Potřebné ingredience
370g hladké mouky 1 šlehačka 250g másla (ne Hera) 2 žloutky, Sníh z 8 bílků ( na 1 bílek 50g cukru), žloutek s trochou vody na potření
Postup přípravy
Zpracovat těsto a nechat 24hod odležet. Poté rozválet na tenký plát a krájet proužky 3cm tlusté a asi 20cm dlouhé. Natočit na kremrolové trubičky , potřít žloutkem a upéct.
Harlekýn
Potřebné ingredience
550ml 33% smetany na šlehání 150g cukru 1 vanilkový cukr 75g kakaa 5 vajec 130G polohrubé mouky 4 lžíce oleje čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Recept mám z Apetitu a je opravdu skvělý - patří mezi naše oblíbené.
Den předem svařte 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa na pařížskou šlehačku. Po vychladnutí uložte v…