Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
SUPER Zelňačka s becokama (velkýma fazolema)

SUPER Zelňačka s becokama (velkýma fazolema)

Potřebné ingredience

Uzená žebra (nemusí být), balíček zelí, půl balíčku (nebo klidně i celý) becoků, slaninka, špek nebo nějaká klobáska, 2 středně velké cibule, 5-7 středně velkých brambor, majoránka, bobkový list, sladká paprika, pepř, sůl, maggi a pro milovníky krémových polévek klidně i šlehačka:-)))

Postup přípravy

Abych se nechlubila cizím peřím, musím v prvé řadě moc poděkovat svojí kamarádce Hance, která mi tenhle recept prozradila a já jsem jej jen lehce upravila podle sebe :-)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny …

Potřebné ingredience

Tuhle pomazánku jsem vymyslela před dvěma dny, původně to měla být omáčka na maso a klidně ji z ní můžete udělat, jen zapojte fantazii :-))) Z tohoto množství uděláte cca 3 přesnídávkové skleničky. Troška oleje, dvě velké cibule, 3 papriky (můžou být různých barev, ale není to nutné), 2-3 zelená rajčátka -asi 100g (nemusí být, ale já mám tak obsypané keříky, že se jim snažím odlehčit :-) 500g zralých rajčat, klidně takových kečupových. 130g nakládaček nejlépe podle znojemského receptu. Dodají pomazánce nepřekonatelnou příchuť. Dále 1 lžíce worchesteru, snítka libečku nebo petřžel, čerstvě mletý pepř, vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, zarovnaná kávová lžička cukru a sůl, vegeta, podle chuti. Vodu z okurek taky nevyléváme, ještě ji použijeme :-D

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do zlatova cibulku nakrájenou na půl kolečka, přidáme papriky na kousíčky, velice mírně posolíme, aby papriky pustily šťávu a dusíme pod pokličkou cca 10…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PANETTONE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY.

PANETTONE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY.

Potřebné ingredience

390g hladké mouky, 90g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, 150ml vlažného mléka, 130g roztopeného, ale vychladlého másla, 1 čajová lžička soli, 1 vrchovatá čajová lžička sušeného droždí, kůra z 1/2 citronu. Po pípnutí přidáme : 30g sekaných mandlí, 60g oranžátu, 60g citronátu (prostě kandované citrusy), 90 g hrozinek namočených v rumu. Můžeme přidat trošku rumu nebo tresti, případně sušené ovoce, jaké máme rádi nakrájené na drobno.

Postup přípravy

Jako u klasického chleba z domácí pekárny...Nejdříve dáváme mléko, pak všechno ostatní, aby se nám nezalepily metličky :-)))) Program č. 3 - francouzský chleba, Velikost 0,9 kg,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Půlroční rohlíčky- BEZ CUKRU!!!!!!VYDRŽÍ PRÝ ČERSTVÉ AŽ PůL ROKU, ALE U NÁS NEMAJÍ ŠANCI!!!!!

Půlroční rohlíčky- BEZ CUKRU!!!!!!VYDRŽÍ PRÝ ČERSTVÉ…

Potřebné ingredience

1kg hladké mouky, 2 prdopeče (prášky do pečiva), 4 celá vejce, 500g másla a špetka soli Kvásek: 1dcl vlažného mléka, špetka cukru, 2 kostky droždí Náplň třeba tvarohová, ořechová, jablíčková nebo maková...Na požádání dodám recept

Postup přípravy

Připravíme si nějdříve kvásek, který necháme vzejít na teplém místě (musí se na něm začít tvořit bublinky)
Do mouky vmícháme prášky do pečiva, přidáme vajíčka, změklé máslo,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík po cikánsku velice dobré!!!!!

Králík po cikánsku velice dobré!!!!!

Potřebné ingredience

Celý králík nebo klidně třeba 4 stehýnka, sůl, mletý perř, 8 kuliček nového koření, 15kuliček černého pepře, 5 bobkových listů, 4 velké cibule, 10 stroužků česneku, 4 polévkové lžíce kečupu, měkký salám nebo nějaké 2 klobásky, kousek slaninky (nemusí být), deci dobrého suchého červeného vína, voda na podlití, případně mouka na zahuštění výpeku, pekáček s víkem.

Postup přípravy

Králíka rozporcujeme a jednotlivé díly prošpikujeme špalíčky slaniny. Polovinu česněku prolisujeme a potřeme s ní důkladně všechny díly. Řádně prosolíme, popepříme a položíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Potřebné ingredience

Kdysi dávno jsem tohle zelí jedla a bylo tak výborné, že jsem se několik let pokoušela sehnat recept. Nakonec jsem si ho vymyslela po mnoha pokusech sama a protože se blíží sezóna nakládání zelí, určitě jej vyzkoušejte, budete nadšené :-))))) Na dvě sklenice 0,7 litru potřebute: 1kilo bílého zelí (čistá váha bez košťálu), 1 větší cibule, 100g cukru krystal, 100g oleje, 15g kopru (cca 4 snítky) nebo 1 šálek strouhaného křenu, 50g deka (nebo stejné množství soli), 35g jablečného octa (pokud dáváte klasický, dejte jej méně, je kyselejší)

Postup přípravy

Zelí a cibuli najemno nakrouháme, přidáme na drobno nakrájený kopr a ostatní ingredience, ve velké míse promícháme a napěchujeme do sklenic. Zavíčkujeme, nezavařujeme, jen necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlovka z vepřového masa.

Rychlovka z vepřového masa.

Potřebné ingredience

2 vepřové řízky (nebo klidně i kuřecí), 15dkg slaniny, větší cibule, pepř, sůl.

Postup přípravy

Na kostičky nakrájenou slaninu necháme zesklovatět, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibulku a restujeme, až začne cibulka hnědnout. Pak přidáme na nudličky nakrájené maso,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na zelí.

Kuře na zelí.

Potřebné ingredience

Kuřecí čtvrtky nebo rozpůlené a vyčištěné kuře, kysané zelí, cibule, slanina nebo nějaká uzenina, sůl, pepř, g a kmín.

Postup přípravy

Kuřecí díly omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme do pekáčku na zelí, které jsme podle chuti propláchli, mírně posolili a pokmínovali. Na kuře i zelí klademe kolečka cibule,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové měšce plněné zelím a klobásou.

Vepřové měšce plněné zelím a klobásou.

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 vepřové řízky, 2 klobásky (nebo stačí párkový), kysané zelí, cibule,mouka na zahuštění, olej, sůl a pepř

Postup přípravy

Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme, doprostřed vložíme zelí (dle chuti propláchnuté) a 1/2 klobásky, jejiž konce jsme nařízli, jako když opékáme párky:-) Měšce zavážeme provázkem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný koláč s pudingovou náplní

Jablečný koláč s pudingovou náplní

Potřebné ingredience

500g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 250g Hery, 150g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžíce mléka, tuk na plech a na povrch koláčeNáplň: 1kilo jablek, 2 vanilkové pudingové prášky, 2 lžíce moučkového cukru, litr mléka, skořice

Postup přípravy

500g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 250g Hery, 150g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžíce mléka, tuk na plech a na povrch koláče

Náplň: 1kilo jablek, 2 vanilkové pudingové…

Zobrazit více...

Kategorie