Špagety s mušlemi sv. Jakuba a cuketou na pomerančích
Potřebné ingredience
Pro 6 osob: 1 balení Špagety "FARABELLA" 500 gr. 25 ks mušlí sv. Jakuba 1 menší cuketa 1 pomeranč 100 g rukola 1 skleničku bílého vína 1 lžíce černého kaviáru zeleninový vývar panenský olivový olej sůl pepř
Postup přípravy
V pánvi zlehka osmahneme mušle sv. Jakuba v extra panenském olivovém oleji, zalijeme bílým vínem a přidáme trošku pepře.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
…
Bezlepkové těstoviny s pohankou s fazolemi a bramborami
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 350 g bezlepkové pohankové mušle , 200 g brambor, 200 g fazolí, loupaná rajčata, 1 stroužek česneku, extra panenský olivový olej, sýr strouhaný parmazán, sůl a pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme asi 10 minut v osolené vodě, scedíme. Zvlášť uvaříme fazole do měkka. Mezitím, v jiné pánvi připravíme nakrájená…
Bezlepkové bramborové noky s italskou sušenou šunkou a…
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby 700 g bezlepkové bramborové noky , 50 g šunky, 60 g másla, 1 cibule, lístky šalvěje, strouhaný parmazán, sůl a pepř
Postup přípravy
Na kostičky nakrájenou sušenou šunku necháme krátce osmahnout na pánvi s máslem, cibulí a šalvějí. V osolené vodě necháme uvařit noky, které sebereme z vody děrovanou naběračkou…
Bezlepkové noky s pohankou s mrkvovým krémem
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 700 g bezlepkové noky s pohankou 80 g strouhaného parmazánu 250 g mrkve 100 g smetany 0,1 l koncentrovaného zeleninového vývaru nebo 10 g zeleninového vývaru v kostce lístky bazalky extra panenský olivový olej sůl
Postup přípravy
V malém množství vody vaříme po dobu 20 minut mrkev nakrájenou na plátky, potom rozmixujeme. Rozmixovanou mrkev dáme na pánev, na mírný oheň, dochutíme zeleninovým vývarem,…
Bezlepkové bramborové noky s cuketou a krevetami
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 700 g bramborové noky s kukuřicí 2 cukety 200 g krevet extra panenský olivový olej 2 stroužky česneku nasekaná petrželka bílé víno sůl
Postup přípravy
Nakrájejte cuketu na kostky a osmažte na pánvi s trochou oleje a stroužkem česneku. Oloupejte krevety ( pokud již nejsou oloupané), opláchněte studenou vodou a osmažte krátce (2-3…
Bezlepkový chleba
Potřebné ingredience
250 g směs na pečení chleba Classico "Il Pane di Anna" 200/210 g vody 1 lžíce olivového oleje 12 g čerstvého droždí
Postup přípravy
Droždí se rozpustí v několika lžících vody. Přidejte směs na pečení chleba Classico " Il pane di Anna" a lžíci olivového oleje. Promíchejte velmi dobře přísady s dřevěnou vařečkou…
Bezlepkové palačinky
Potřebné ingredience
100 g směs na pečení bábovky "Il Pane di Anna" 100 ml mléka 2 vejce 1 lžičku másla 1 lžičku cukru
Postup přípravy
Dejte do mísy mouku a cukr. Poté, co byly dobře promíchány, utvořte ve středu jamku, přidejte vejce a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte metličkou a přidejte mléko, po troškách,…
Bezlepkový čokoládový dort
Potřebné ingredience
250 g bezlepková směs na pečení bábovky "Il Pane di Anna" 4 vejce 100 g másla 100 g cukru 200 g hořké čokolády 100 ml mléka 50 g rumu (podle chuti)
Postup přípravy
Dejte do hrnce cukr, mléko, čokoládu, máslo a rozpusťte pomalu za stálého míchání na mírném ohni. V míse smíchejte celá vejce s rumem, přidáme vystydlou čokoládovou směs. Dobře…
Bezlepková jogurtová bábovka
Potřebné ingredience
250 g bezlepková směs na přípravu bábovky "Il Pane di Anna" 5 vajec 250 g cukru 125 g jogurtu (doporučeno citrusový) 1/2 skleničky extra panenského olivového oleje
Postup přípravy
Oddělte žloutky od bílků. Vyšlehejte žloutky s cukrem na pěnu, přidejte jogurt, půl skleničky olivového oleje a promíchejte. Přidejte směs na pečení bábovky " Il Pane di Anna" a…
Bezlepkový nadýchaný citrónový dort
Potřebné ingredience
250 g bezlepková směs na přípravu bábovky "Il Pane di Anna" , 200 g cukru 150 g žloutku+ 125 g celé vajíčko 50 g rozpuštěného másla nastrouhaná kůra ze 2 citronů
Postup přípravy
Vyšlehejte cukr s vejci, vaječnými žloutky a citronovou kůru. Pomalu přidávejte směs na pečení bábovky " Il Pane di Anna" a opatrně promíchávejte od shora dolů. Nakonec pomalu…