VÁNOČNÍ HŮLKY
Potřebné ingredience
20 dkg máslového tuku, 15 dkg cukru krupice, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 vejce, 30 dkg hladké mouky
Postup přípravy
Tuk, cukr a vejce vyšlehat do pěny. Přidat extrakt a mouku. Vypracovat těsto a polovinu obarvit. Já volím červenou. Zabalit do folie a nechat 30 minut vychladit. Pak rozdělit…
PANENKA K 5-TÝM NAROZENINÁM
Postup přípravy
OPĚT JE PŘIPOSRAŽENÁ, PROTOŽE ZKRÁTKA PANNA JE VĚTŠÍ NEŽ FORMA, ALE LÍBILA SE I TAK. JEN TO FOCENÍ WEBKOU JE NA PRD.
OŘECHOVÉ ŠUPINKY
Potřebné ingredience
3 bílky, 12dkg cukru, 3dkg rozpuštěného másla, 12dkg hladké mouky, 10dkg celých lískových oříšků
Postup přípravy
1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme postupně cukr, máslo, mouku a na konec celé oříšky.
2. Těsto pak nalijeme do vymazané a moukou vysypané nižší formy na srnčí hřbet.
KULATÝ PRO FORBALISTY
Postup přípravy
Dookola jsou malincí cukroví fotbalisté, fotka bohužel jen přes telefon.
REVOLVER
Postup přípravy
Jeden dort staršího data focen jen telefonem. Byl to revolver na přání a od té doby ho pořád někdo chce. Příští týden ho peču zase na přání malého kluka a tak ho nějak kamerou…
OVEČKA
Postup přípravy
Tak jedna ovečka pro zrozence ve znamení Berana. dokončeno až v noci, tak foto jen při umělém osvětlení.
ČTYŘPATROVÝ DORT
Postup přípravy
Dal mi zabrat, musela jsem jednotlivá patra vyztužit, ale i tak vážil neuvěřitelných 10 kg, ale prý vyšel parádně a všichni oslavenci dostali pořádný kus.