Zobrazit přihlášovací formulář
KRÁLIČÍ MASO
Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka

Králík v hořčičné omáčce, soté z králíka

Potřebné ingredience

Naporcovaný králík nebo jen králičí stehna, čerstvě mletý pepř, cca 130g přepuštěného másla, 1 lžíce olivového oleje, 4 šalotky nebo 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, sušený tymián, sůl, 2dcl dobrého suchého bílého vína, lžíce kvalitní hrubozrnné nebo Dijonské hořčice, kuřecí nebo králičí vývar (popř. horká voda - NE bujón z kostky), 2dcl sladké smetany, petrželka na posypání.

Postup přípravy

Máslo s olejem zahřejeme a opečeme opepřené porce králíka ze všech stran do růžova (nesolíme, aby maso nepustilo šťávu). Vyjmeme a necháme v hrnci pod pokličkou. Na výpeku z…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Tokáň z králíka - výborný

Tokáň z králíka - výborný

Potřebné ingredience

Rozporcovaný králík, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1,5dcl bílé víno, 1,5dcl rajčatové šťávy nebo 2 čerstvá rajčata, bílý pepř, mletá červená paprika, mouka na zahuštění, smetana 250ml + kysaná smetana 250ml, sůl, bílý vinný ocet, olej

Postup přípravy

Na oleji zpětníme do růžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek, orestujeme, dále maso, necháme mírně zatáhnout, vsypeme pepř, papriku a jen zamícháme, aby se paprika…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně - fazole na kyselo

Fazole na smetaně - fazole na kyselo

Potřebné ingredience

250g suchých bílých fazolí (střední velikost), bobkový list, tymián, saturejka, šalvěj, ml. bílý pepř, sůl, slepičí nebo zeleninový bio bujón, bílý vinný ocet, 1 větší cibule, máslo, olej, kysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme na 24hod do studené vody. Vodu 1x za 24hod. vyměníme. Poté vodu slijeme, fazole vypereme a v čisté studené vodě je přivedme k varu, sebereme pěnu,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Fazolová pomazánka, paštika - výborná

Fazolová pomazánka, paštika - výborná

Potřebné ingredience

200g suchých červených nebo černých fazolí, dobrý olej 1-1,5dcl, 150g slaniny (já měla domácí), 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce dijonské hořčice, trocha mléka nebo smetany, pár kapek ume octa (vinný, citronová šťáva), 1 bobkový list, tymián, saturejka, majoránka, bílý pepř, sůl, bylinkové koření Just nebo bylinkový/zeleninový bujón, listová petrželka, zelená část jarní cibulky, zelená část pórku, pažitka......

Postup přípravy

Fazole namočíme na 24hod do studené vody. Poté slijeme, propláchneme a dáme vařit do neosolené vody, postupně sbíráme pěnu. K fazolím pro lepší stravitelnost přidáme bobkový list,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rukolové pesto - dip

Rukolové pesto - dip

Potřebné ingredience

2 hrsti oprané rukoly, olej lisovaný za studena - 2 lžíce (dle hustoty), 2-3 stroužky česneku, 1/2 hrsti vlašských ořechů, citronová šťáva - nejlépe BIO, sůl, strouhaný parmazán - 1 lžíce, špetka mletého bílého pepře. Poměr ingrediencí záleží na vaší chuti.

Postup přípravy

Všechny přísany dáme do mixéru nebo umixujeme ponorným mixérem na hrubou kaši. Dle konzistence přidáme olej, popř. dochutíme. Přendáme do uzavíratelné sklenice, v ledničce vydrží…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová svíčková - fazole ala svíčková

Fazolová svíčková - fazole ala svíčková

Potřebné ingredience

250g suchých bílých větších fazolí (nebo 2 plechovky sterilovaných), 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky sušené šalvěje, špetka saturejky, špetka ml. bílého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, cukr krystal 1/2 lžíce, citronová šťáva, sůl, kysaná smetana, máslo.

Postup přípravy

Fazle namočíme na 24hod do studené vody. Poté propláchneme a v nové nesolené vodě dáme vařit doměkka, pěnu sbíráme. Mezi tím si na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, jemně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TOP 1 jablečný koláč s pudinkem a posypkou VYZKOUŠEJTE!

TOP 1 jablečný koláč s pudinkem a posypkou VYZKOUŠEJTE!

Potřebné ingredience

1 balíček hotového těsta na koláč, 4-5 větších jablek, hrst rozinek, 1 vanilkový cukr, ml. skořice, 0,5l mléka, 1 vanilkový pudink, cukr do pudinku, na posypku: hrst vlašských (pekanových...) ořechů, hrst strouhanky, hrst hnědého curku (nahraďte tím, který doma máte)

Postup přípravy

Včera jsem upekla tento fofr koláč a zařazuji ho do naší TOP 10. :)
Nejprve si dáme na chvilku předpéct těsto. Já jsem měla těsto už hotové vyválené ve tvaru kruhu z obchodu,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Nakládaná krůtí křídla na bylinkách a bílém víně - VÝBORNÉ

Nakládaná krůtí křídla na bylinkách a bílém víně -…

Potřebné ingredience

2 krůtí křídla (stehno), olej, 5-6 rozmačkaných stroužků česneku, čerstvé nebo sušené bylinky nasekané nebo drcené- rozmarýn, tymián, majoránka, libeček, hl. petrželka, saturejka, šalvěj, máta, ml. bílý pepř, dijonská hořčice 2 lžičky , bílé víno 0,1l (popř. bílý vinný ocet), balsamiko ocet 1 lžíce, pár kapek citronové šťávy, med 1 lžíce, špetka ml. zázvoru, špetka chilli, sůl, ml. červená paprika na závěr.

Postup přípravy

Nejprve si umícháme ze všech ingrediencí (kromě papriky) marinádu, ochutnáme a popř ještě dochutíme. Krídla nebo stehna si ze všech stran nařízneme, vetřeme marinádu do zářezů…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová pomazánka s nivou a jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s nivou a jarní cibulkou

Potřebné ingredience

1 tvaroh 250g (ne ve vaničce), 2-3 lžíce kysané smetany, 3/4 lžičky dijonské hořčice, 5 dkg nivy (množství záleží na vaší chuti), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, pár kapek citronové šťávy, 1 jarní cibulka i s natí (pažitka, medvědí česnek, řeřicha, rukola, zelená část pórku ...)

Postup přípravy

Tvaroh umícháme se smetanou, dochutíme strouhanou nivou, mačkaným česnekem, najemno nakrájenou jarní cibulkou a ostatními ingrediencemi. Je opravdu výborná, rychlá a zdravá.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš ze srdíček - výborný!

Guláš ze srdíček - výborný!

Potřebné ingredience

1 kg vepřových srdcí, cibule - stejné množství jako srdcí, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5dl dobrého červeného vína, 1/2 čl kmínu , 1/2 čl pepře, 3 čl mleté lahůdkové papriky, 1/2 čl chili, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 čl majoránky (já dávím i oregano), sádlo nebo olej, sůl, starší chleba na zahuštění

Postup přípravy

Odblaníme a nakrájíme na kostky srdce, na oleji osmahneme dohněda (nespálit) pokrájenou cibuli, přidáme česnek, pepř, b. list, nové koření, kmín, 1 minutku restujeme, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie