Vánoce 2007
Potřebné ingredience
viz jednotlivé recepty....
Postup přípravy
na fotografii vidíte :
1. linecké : slepované marmeládou , čokoládové s lentilkou , ledové , dvoubarevné s nugetou ,myslivecké knoflíky , skořicoví ježci
2. vanilkové…
Nafoukané cukroví
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky , 250 g stuženého tuku , 1 kelímek šlehačky
Postup přípravy
vykrajujeme malé tvary. v troubě se krásně nafukují.
Obalovat za horka v moučkovém nebo skořicovém cukru.
obrázek číslo 6
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
150 g hladké mouky , 100 g másla , 50 g loupaných mletých mandlí , 2 lžíce cukru , 2 žloutky
Postup přípravy
Péct při nižší teplotě , spíše sušit.
Za horka obalit ve směsi vanilkového a moučkového cukru
cukroví číslo 2
Kokosky
Potřebné ingredience
6 bílků , 350 g cukru , 170 g kokosu , 50 g polohrubé mouky
Postup přípravy
Cukr a bílky ušleháme v pravý sníh.
Pak smícháme s kokosem a ve vodní lázni nahříváme na 70 stupně za stáleého šlehání. Do vlažné směsi vmícháme mouku.
Na promaštěný plech…
Podvodníci
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky , 20 g droždí , 100 g tuku , 10 lžic mléka
Postup přípravy
Připravíme těsto , které necháme kynout v hrnci se studenou vodou , nejlépe přes noc.
Vykrajujeme menší tvary např slzičky , válečky.
Na sladko:
horké namočíme do…
Myslivecké knoflíky
Potřebné ingredience
linecké: 200 g hladké mouky , 60 g moučkového cukru , 140 g tuku , 2 žloutky , 1 lžíce mléka oříšková čepička: 4 bílky , 200 g cukru , 200 g ořechů , oříšků
Postup přípravy
Z lineckého těsta vykrájet malá kolečka o průměru cca 2 cm , do široké
dát oříškový sníh a na kolečka děláme čepičky
pečeme do jemného zrůžovění čepičekzdobičky
Linecké na milion způsobů
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky , 60 g moučkového cukru , 140 g tuku , 2 žloutky , 1 lžíce mléka
Postup přípravy
univerzální těsto pro další dozdobení . slepovánky , myslivecké knoflíky , čoko s lentilkou atd
všechna cukrovíčka s číslem 1
Kokosové do strojku
Potřebné ingredience
125 g cukru , 120 g kokosu , 125 g tuku , 250 g polohrubé mouky 2 vejce
Postup přípravy
těsto protlačovat na masovém mlýnku nebo přes zdobící "pistoli" , osvědčil se mi tvar hvězdičky, lze i dávat do formiček jako tlapky
cukroví číslo 3
Medvědí tlapky
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky , 175 g tuku , 100 g cukru , 80 g strouhaných ořechů nebo oříšků koření : skořice , 1 tlučený hřebíček , kakao do části těsta
Perníčky - k odležení
Potřebné ingredience
50 g másla , 200 g cukru , 3 celá vejce , 120 g medu , 500 g hladké mouky , 1 lžička sody , 1 lžíce kávoviny nebo kakaa , 1 rovná lžička mleté skořice , na špičku perníkové koření - lze použít i prášek do perníku . dávám půl hřebičku , zrnko nového koření , špetka badyánu , anýzu , fenyklu a zázvoru Bílková poleva: 1 bílek 120-140 g moučkového cukru citron
Postup přípravy
Utřít máslo s cukrem a vejci , rezehřát med a přidat zbytek přísad do těsta , zpracovat a nechat přes noc odležet.
Rozválet na 3 - 4 mm plát a vykrajovat tvary.
Bílková…