MECHOVÝ DORT ZELENÝ
Potřebné ingredience
těsto: 450 g mraženého špenátového protlaku, 1 citron, 3 vejce, 250 g cukru krupice, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva krém: 3 kelímky mascarpone, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 lžíce (podle chuti) moučkového cukru na ozdobu: maliny, borůvky
Postup přípravy
Postup
Špenát necháme rozmrznout a vyklopíme ho do sítka vyloženého plátnem. Vymačkáme z něho většinu vody a přemístíme ho do misky. Pak špenát promícháme se šťávou a kůrou z…
VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)
Potřebné ingredience
Žloutkový krém 250 ml mléka 1 sáček pudinku 60 g cukru krupice 2 žloutky 50 g másla Odpalované těsto 120 ml vody špetka soli 60 g másla 100 g hladké mouky 3 vejce
Postup přípravy
Žloutkový krém
250 ml mléka
1 sáček pudinku
60 g cukru krupice
2 žloutky
50 g másla
Postup
Pudink se žloutky rozmícháme v mléce v dostatečně velkém hrnci.…
Kynutý knedlík
Potřebné ingredience
0,5 kg pol. mouky, 250ml mléka, 0,5 kostky droždí, 1 vejce, sůl, trochu cukru na kvásek, něco zeleného pro barvu, 1 rohlík na kostičky
Postup přípravy
Uděláme kvásek z droždí, cukru a mléka. Poté přidáme mouku, zelené a vejce, umícháme a nakonec vsypeme nakrájený rohlík, uděláme 3 šišky a necháme 30 minut kynout. Vařime 30 minut…
Jablecna buchta
Potřebné ingredience
1/2 kg hladke mouky, 13dkg masla, 12dkg cukru, 1 necely prdopec, 2 cele vejce, 9 lzic mleka, vanilkovy cukr
Postup přípravy
Zadelame testo a jeden dil vyvalime na pecici papir primo na plechu, dame nastrouhana jablka, trochu skorice a vanilkovy cukr. Druhym dilem priklopime a vidličkou propichame.…
Jablecna buchta
Potřebné ingredience
1/2 kg hladke mouky, 13dkg masla, 12dkg cukru, 1 necely prdopec, 2 cele vejce, 9 lzic mleka, vanilkovy cukr
Postup přípravy
Zadelame testo a jeden dil vyvalime na pecici papir primo na plechu, dame nastrouhana jablka, trochu skorice a vanilkovy cukr. Druhym dilem priklopime a vidličkou propichame.…
RÝŽOVÁ KAŠE
Potřebné ingredience
Suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno skořice Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda
Postup přípravy
Postup:
Pokud nemáte program Džem / Marmeláda, můžete zkusit program Bezlepkový (IvanaJ).
Hotovou kaši rozdělíme do misek a ochutíme.
Lze dělat i ze sušeného rostlinného…
MALOVANÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
Na roládu - 5 vajec + 120 g cukr krystal + 1 vanil. cukr + 125 hl. mouky – ušleháme vejce s cukrem do husté pěny a lehce zašleháme mouku. Na ornamenty 1 – 2 vejce + kakao + trochu cukru + hl. mouka ( musí vzniknout řidší těsto, aby šly malovat ornamenty )
Postup přípravy
Nejdříve uděláme řidší těsto na ornamenty, dáme do sáčku z úzkou zdobičkou, na plech dáme pečící papír, libovolně namalujeme a dáme ztuhnout do mrazáku.
Vyndáme plech z mrazáku…
PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
750 g ovoce, 500g cukru, stava ze dvou citronu, jeste teplÉ nalit do sklenicek a otocit dnem nahoru
Postup přípravy
Dávala jsem pomerance a mandarinky a pridala trochu skorice... myslim ze tady se fantazii meze nekladou a dat muzete cokoliv, delala jsem v pekarne, program marmelada.
PEŘÍČKOVÉ BUCHTY, KOLÁČE,...
Potřebné ingredience
1 kg pol.mouky, 10 dlg sádla, 8 dkg cukru, 1-2 žloutky, 1 kostka droždí, 3/4 l mléka, citr,kůra ,lžička soli
Postup přípravy
Náplň jakou chceme. Horké potřít rozpuštěným máslem a pocukrovat,z dávky vyjde kolem 36 buchet,Pečeme asi 3/4 hodinky,dokud není barva.