♥♥♥ ČAJOVÁ KOLEČKA ♥♥♥
Potřebné ingredience
400g hl. mouky, špetka prášku do pečiva, 320g másla, 160g moučkovéhho cukru, 1 vanil. cukr, 160g mletých ořechů + na ozdobu. KRÉM: 200g másla, 200g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce černé kávy, 40g kakaa
Postup přípravy
Do mouky smíchané s práškem do pečiva přidáme rozměkllé máslo, moučkový, vanilkový cukr a mleté ořechy, vypracujeme těsto, které necháme minimálně přes noc uležet, na pomoučeném…
♥♥♥ DORT K 1. NAROZENINÁM ♥♥♥
Potřebné ingredience
forma 26cm - 7 větších jablek, 2,5 vanilkového pudinku, 4 čajové lžičky cukru, 1,5 hrnku vody
Postup přípravy
Jablka oloupeme nakrájíme na kostičky, společně s vodou (vody stačí málo, tak aby se to nepřipalovalo) vaříme do poloměkka cca 5-8min. Mezitím si ve skleničce smícháme vodu s…
♥♥♥ ŽMOLENKOVÝ KOLÁČ ♥♥♥
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 150g cukru, 150g másla, 1/2 prášku do pečiva - ROZŽMOLIT, 1/4l vlažného mléka, 2 vejce - ROZKVEDLAT a nalít do žmolenky. Nalijeme na vysypaný plech 30x40cm. posypeme žmolenkou. ŽMOLENKA : polohrubá mouka, máslo, cukr, vanilkový cukr, někdy přidávám skořici, třeba s rebarborou je to dobré...
Postup přípravy
Děláme s rebarborou,rybízem, meruňkami s jahodami atd. dle chuti...
♥♥♥MORAVSKÉ KOLÁČKY♥♥♥ S TVAROHEM A POVIDLY♥♥♥
Potřebné ingredience
250ml mléka, 100g krupicového cukru, 30g droždí, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 100g změklého másla, 3 žloutky, 1-2 vejce na potření, 320g tavrohu + 2 lžíce cukru, 250g švestkových povidel. Na drobenku: 80g másla, 80g krupicového cukru, 100-120g hrubé mouky
Postup přípravy
Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zaděláme kvásek. Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3 žloutky a spolu s…
♥♥♥ CUKETOVÝ KOLÁČ♥♥♥
Potřebné ingredience
1 lžíce olivového oleje, 1 cibule pokrájená najemno, 2 stroužky česneku rozmělněné, 450g cukety (2 středně velké), 200g sýru feta nebo balkánského sýru, 200g tvarohu, 40g strouhaného parmazánu (nemusí být), 3 lžíce nasekané pažitky, sůl, pepř, 6 vajec, 150g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180C, Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli, česnek a slaninu a opékejte 5 minut. Pak přendejte do mísy k postrouhané cuketě, přidejte…
♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA,…
Potřebné ingredience
Krkovice dle počtu strávníků, 40dkg sýr eidam nebo i jiný, máslo, mouka, koření sladká červená paprika, pepř, sůl
Postup přípravy
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, takto připravené obalíme v mouce dáme do zapékací mísy, hustě posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme…
♥♥♥NĚMECKÁ KUCHYNĚ - RÝNSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ♥♥♥
Potřebné ingredience
1kg hovězí kýty bez kosti. NA MARINÁDU: 1mrkev, 1/4 litru červeného vína, 1 bobkový list, 3 jalovcové bobule, 2 špetky nového koření, 2 cibule, celer, 1/4 litru vody, hřebíček, sůj, pepř... NA PEČENÍ: 4 polévkové lžíce oleje, 2 mrkve, 100g perníku, 1 malá cibule, 1/2 litru tekutiny (voda nebo víno), 50g rozinek
Postup přípravy
Z ingrediencí připravíme marinádu a vložíme do ní maso na 3-5 dní. Jedině tak bude křehčí, doba vaření se zkrátí a vynikne chuť typická pro svíčkovou pečeni. naložené maso vyjmeme…
♥♥♥ PEČENÝ SÝROVÝ BRAMBORÁK ♥♥♥
Potřebné ingredience
800g oloupaných sýrových brambor, 400g polotvrdého sýra (čedar, eidam apod.), šťáva z půlky citronu, 100g cibule (nejlépe šalotky), 8-10 stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř, olej a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy
Do mísy nahrubo nastrouháme očištěné brambory a pokapeme citronovou šťávou.Přidáme najemno nastrouhaný sýr, cibulku, česnek a ostatní koření. Nejlépe větší plech s vyšším okrajem …
♥♥♥MEDOVÉ KUŘECÍ MASO NA ZÁZVORU♥♥♥
Potřebné ingredience
Stehení kuřecí řízky, může být i krůtí... Na marinádu: 4 stroužky česneku, 130ml tekutého medu (dávám od oka), 2-3 lžíce sojové omáčky, 2-3 lžíce citronové šťávy, 30g nastrouhaného čerstvého zázvoru, sůl, pepř na dochucení
Postup přípravy
V míse smícháme česnek, med, sojovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř, zázvor. Do marinády vložíme maso a necháme přes noc marinovat. Poté vložíme do pekáče a necháme pect na…
♥♥♥KEDLUBNOVÉ ŘÍZEČKY♥♥♥
Potřebné ingredience
4 porce - 4 menší kedlubny, 2vejce, sůl, cca 100ml mléka, 120g hladké mouky, 4lžíce hořčice, solamyl na obalení kedlubnových plátků, olej na smažení. NA DIP: 50ml majonézy, 4 lžíce smetany 12%, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce nasekané cibule, 1 lžička nasekaných kaparů, sůl, pepř, 1-2 lžičky citronové šťávy
Postup přípravy
Kedlubny olopejte, uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Poté vyjměte a nechte vychladnout, poté nakrájejte na silnější plátky. Mezi tím si můžete připravit těstíčko. Z mléka,…