Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Moravské koláče.

Moravské koláče.

Potřebné ingredience

těsto kostka droždí 60 g krystalového cukru 250 ml mléka 200 ml oleje 1 zakysaná smetana 4 žloutky 1/2 kg hladké mouky špetka soli

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vyběhnout kvásek.

Potom ke kvásku přidáme ostatní ingredience a mísíme tak dlouho, až získáme hladké těsto,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JAHODOVÉ TIRAMISU

JAHODOVÉ TIRAMISU

Potřebné ingredience

200 g piškotů # 3 dl kávy # 1 lžíce tuzemáku # 60g cukru # # 4 dl šlehačky # 200 g tvarohu # 250 g jahod

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme na menší kousky, dáme do misky a zalijeme je kávou a
# rumem. Přidáme na kousky nakrájené jahody a promícháme.
# Tvaroh smícháme s ušlehanou smetanou a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÝ JAHODOVÝ DEZERT

RYCHLÝ JAHODOVÝ DEZERT

Potřebné ingredience

# 500 g jahod # 250 g polotučného tvarohu # 250 ml šlehačky # 2 lžíce cukru # piškoty # rum nebo jahodová šťáva

Postup přípravy

Jahody omyjeme a necháme okapat. Dvě třetiny jahod rozmačkáme a utřeme
# dohladka s tvarohem a cukrem. Do směsi vmícháme ušlehanou šlehačku.
# Do misek dáme piškoty,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PESTRÝ POHÁR S JAHODAMI

PESTRÝ POHÁR S JAHODAMI

Potřebné ingredience

500 g tvarohu 100 ml smetany 40 g moučkového cukru 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce kakaa 1 lžíce jahodového džemu jahody

Postup přípravy

Tvaroh našleháme se smetanou a cukrem a rozdělíme na třetiny. Jeden díl
ochutíme citrónovou šťávou, druhý díl kakaem a třetí díl jahodovým džemem.
Jahody očistíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OPILÝ JAHODOVÝ POHÁR S TVAROHEM

OPILÝ JAHODOVÝ POHÁR S TVAROHEM

Potřebné ingredience

500 g jahod 1 pomeranč 4 lžíce vodky 3 lžíce moučkového cukru 150 g smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 200 g měkkého tvarohu 5 lžic mléka

Postup přípravy

Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomerače vymačkáme šťávu,
smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a
na 1 hodinu uložíme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

Potřebné ingredience

450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice

Postup přípravy

50 g cukru krupice

Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme
rozpustit a zchladnout. Jahody omyjeme. Dvě třetiny jahod nakrájíme na
kousky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vařená bábovka-vídeňská

Vařená bábovka-vídeňská

Potřebné ingredience

ngredience: 1/4 l mléka, 15 dkg másla (nebo jiného tuku), 15 dkg cukru krupice, 2 PL kakaa, 30 dkg polohrubé mouky (můe být i trochu víc podle hustoty), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 celé vejce

Postup přípravy

Příprava:
Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová zdravá, ale moc dobrá bábovka.

Kefírová zdravá, ale moc dobrá bábovka.

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 vejce 0.2l moučkového cukru 0.2l oleje 0.5l kefíru, nebo kyšky 400g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva trocha hrozinek, ořechů a kandovaného ovoce

Postup přípravy

Příprava:
Vejce s cukrem našleháme do pěny a za stálého šlehání přidáme olej. Potom střídavě přimícháme mouku s práškem do pečiva a s kefírem. Nakonec přidáme posekané hrozinky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka s malinami

Jogurtová bábovka s malinami

Potřebné ingredience

doba přípravy je cca 4 hodiny Ingredience: na osobu asi 180 kalorií, 15 g bílkovin, 7 g tuků, 35 g sacharidů 250 g mražených malin, 3 plátky červené želatiny, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce malinového základu, 40 g cukru, 1 vanilkový lusk, 6 plátků bílé želatiny, 500 g bílého jogurtu (3,5 % tuku), 30 g mletých mandlí, několik čerstvých malin na ozdobu

Postup přípravy

Příprava:
1. Maliny rozmrazíme. Plátky červené želatiny na­močíme do studené vody. Maliny s malinovým základem a 20 g cukru prolisujeme. Želatinu rozpustíme a přimícháme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílý mouřenín

Bílý mouřenín

Potřebné ingredience

ngredience: 3 žloutky, 230 g cukru, 2 balíčky vanilinového cukru, 2 kapky pečivového oleje s mandlovou příchutí, 150 g bílé strouhanky, 1/4 balíčku prášku do pečiva, sníh ze 3 bílků, šlehačka podle přání Poleva: 70 g čokolády, 70 g másla

Postup přípravy

Příprava:
Žloutky a cukr třeme do zpěnění, přidáme ostatní přísady a nakonec tuhý sníh.

Pečeme v dobře vymazané a strouhankou vysypané babovkové formě asi 40min. při…

Zobrazit více...

Kategorie