Moravské koláče.
Potřebné ingredience
těsto kostka droždí 60 g krystalového cukru 250 ml mléka 200 ml oleje 1 zakysaná smetana 4 žloutky 1/2 kg hladké mouky špetka soli
Postup přípravy
Droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vyběhnout kvásek.
Potom ke kvásku přidáme ostatní ingredience a mísíme tak dlouho, až získáme hladké těsto,…
JAHODOVÉ TIRAMISU
Potřebné ingredience
200 g piškotů # 3 dl kávy # 1 lžíce tuzemáku # 60g cukru # # 4 dl šlehačky # 200 g tvarohu # 250 g jahod
Postup přípravy
Piškoty rozdrtíme na menší kousky, dáme do misky a zalijeme je kávou a
# rumem. Přidáme na kousky nakrájené jahody a promícháme.
# Tvaroh smícháme s ušlehanou smetanou a…
RYCHLÝ JAHODOVÝ DEZERT
Potřebné ingredience
# 500 g jahod # 250 g polotučného tvarohu # 250 ml šlehačky # 2 lžíce cukru # piškoty # rum nebo jahodová šťáva
Postup přípravy
Jahody omyjeme a necháme okapat. Dvě třetiny jahod rozmačkáme a utřeme
# dohladka s tvarohem a cukrem. Do směsi vmícháme ušlehanou šlehačku.
# Do misek dáme piškoty,…
PESTRÝ POHÁR S JAHODAMI
Potřebné ingredience
500 g tvarohu 100 ml smetany 40 g moučkového cukru 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce kakaa 1 lžíce jahodového džemu jahody
Postup přípravy
Tvaroh našleháme se smetanou a cukrem a rozdělíme na třetiny. Jeden díl
ochutíme citrónovou šťávou, druhý díl kakaem a třetí díl jahodovým džemem.
Jahody očistíme a…
OPILÝ JAHODOVÝ POHÁR S TVAROHEM
Potřebné ingredience
500 g jahod 1 pomeranč 4 lžíce vodky 3 lžíce moučkového cukru 150 g smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 200 g měkkého tvarohu 5 lžic mléka
Postup přípravy
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomerače vymačkáme šťávu,
smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a
na 1 hodinu uložíme do…
JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI
Potřebné ingredience
450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice
Postup přípravy
50 g cukru krupice
Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme
rozpustit a zchladnout. Jahody omyjeme. Dvě třetiny jahod nakrájíme na
kousky a…
Vařená bábovka-vídeňská
Potřebné ingredience
ngredience: 1/4 l mléka, 15 dkg másla (nebo jiného tuku), 15 dkg cukru krupice, 2 PL kakaa, 30 dkg polohrubé mouky (můe být i trochu víc podle hustoty), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 celé vejce
Postup přípravy
Příprava:
Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme…
Kefírová zdravá, ale moc dobrá bábovka.
Potřebné ingredience
Ingredience: 2 vejce 0.2l moučkového cukru 0.2l oleje 0.5l kefíru, nebo kyšky 400g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva trocha hrozinek, ořechů a kandovaného ovoce
Postup přípravy
Příprava:
Vejce s cukrem našleháme do pěny a za stálého šlehání přidáme olej. Potom střídavě přimícháme mouku s práškem do pečiva a s kefírem. Nakonec přidáme posekané hrozinky…
Jogurtová bábovka s malinami
Potřebné ingredience
doba přípravy je cca 4 hodiny Ingredience: na osobu asi 180 kalorií, 15 g bílkovin, 7 g tuků, 35 g sacharidů 250 g mražených malin, 3 plátky červené želatiny, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce malinového základu, 40 g cukru, 1 vanilkový lusk, 6 plátků bílé želatiny, 500 g bílého jogurtu (3,5 % tuku), 30 g mletých mandlí, několik čerstvých malin na ozdobu
Postup přípravy
Příprava:
1. Maliny rozmrazíme. Plátky červené želatiny namočíme do studené vody. Maliny s malinovým základem a 20 g cukru prolisujeme. Želatinu rozpustíme a přimícháme do…
Bílý mouřenín
Potřebné ingredience
ngredience: 3 žloutky, 230 g cukru, 2 balíčky vanilinového cukru, 2 kapky pečivového oleje s mandlovou příchutí, 150 g bílé strouhanky, 1/4 balíčku prášku do pečiva, sníh ze 3 bílků, šlehačka podle přání Poleva: 70 g čokolády, 70 g másla
Postup přípravy
Příprava:
Žloutky a cukr třeme do zpěnění, přidáme ostatní přísady a nakonec tuhý sníh.
Pečeme v dobře vymazané a strouhankou vysypané babovkové formě asi 40min. při…