KAŠE Z KUKUŘIČNÝCH VLOČEK
Potřebné ingredience
kukuřičné vločky, máslo, voda, zralé ovoce
Postup přípravy
20 g kukuřičných vloček, 1 zralá broskev, 1 vrchovatá lžíčka másla (8 g)
Kukuřičné vločky smícháme v kastrůlku se 125 ml vody. Na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého…
Smaženice z TOFU bez vajíček-podle Petra Havlíčka
Potřebné ingredience
1 bal. TOFU natural, 1 velkou cibuli, mletou červenou papriku, kurkumu, mořskou sůl, olivový olej
Postup přípravy
Tofu si rozdrobíme na menší hrudky
Na oleji do zlatova opečeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou červenou papriku a kurkumu na zabarvení
Přidáme tofu a dobře zamícháme.
Těstoviny s cuketou
Potřebné ingredience
300 - 400g těstovin, asi 600g malých cuket, olivový olej, 3 stroužky česneku, oregano, sůl, pepř, 250g ricotty, hrst parmazánu
Postup přípravy
Těstoviny vaříme spolu s celými stroužky česneku v osolené vodě do poloměkka, na poslední dvě minuty přidáme cukety nakrájené na kolečka. Poté scedíme, vyhodíme česnek, přidáme…
Pestrá zeleninka v tempuře s Mini rolkami
Potřebné ingredience
RACIO Mini rolky rýže a pohanka Zelenina na smažení Mladá mrkev Hráškové lusky Květák Mladá cuketa 0,4 litru oleje na smažení Tempura: 3⁄4 šálku solamylu 1⁄4 šálku hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1⁄2 lžička soli 1⁄2 šálku hladké mouky 1 vejce
Postup přípravy
Všechny suché suroviny smícháme. Odebereme jednu třetinu a přidáme vajíčko a vodu do zbývajících dvou třetin. Promícháme a necháme pořádně odležet. Zeleninu obalíme ve směsi,…
Rychlé placky za pár kaček
Potřebné ingredience
Strouhanka, hladká mouka, vejce, trošku mléka,sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy
V misce rozšleháme vejce s mlékem, osolíme,opepříme. Dosypeme strouhankou a hl. moukou tak, aby z hmoty šlo tvořit placky. Rozpálíme olej, placky osmažíme.
Podáváme se…
rohlíky, housky
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky 1 lžička cukru krupice 3 lžíce sádla 1 vejce 2 lžičky soli 250 ml vlahého mléka 1 kostka droždí 1 vejce na potření
Postup přípravy
Do misky jsem si navážila mouku, udělala dolík, do něj nalila část vlahého mléka, rozdrobila droždí a posypala cukrem, nechala vzejít kvásek.
Potom jsem smíchala s…
Fazolová směs
Potřebné ingredience
250g velkých bílých fazolí, 300g žampionů, 300ml vývaru, 100g passaty, 2 lžíce zakysané smetany, kmín, majoránka, chilli paprička, 1 stroužek česneku, 1 lžíce papriky, trochu kukuřice, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, ev. trochu jíšky
Postup přípravy
Fazole namočíme den předem, poté uvaříme a scedíme. Na oleji orestujeme žampiony na plátky, přidáme passatu, kukuřici, koření a fazole. Zalijeme vývarem a necháme chvíli vařit,…
Cizrnová směs na těstoviny
Potřebné ingredience
200 - 250g cizrny (přes noc namočené, poté pulzním mixérem rozmixované nahrubo), 1 rajčatový protlak, 1-2 plechovky krájených rajčat (dle požadované hustoty), bazalka, oregano, rozmarýn, sůl, pepř, 500ml vývaru, 1 velká mrkev, 1 petržel, kousek celeru (nebo řapíkatý), přepuštěné máslo, bobkový list, celá skořice, 1 velký stroužek česneku, 1 lžička cukru
Postup přípravy
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme koření, prolisovaný česnek, cizrnu, cukr a zalijeme vývarem. Přidáme rajčata, protlak a necháme vařit asi 2 hodiny, dokud není…
Cizrna na smetaně
Potřebné ingredience
500g suché cizrny, 500 - 750ml masového vývaru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, asi 2 lžíce mleté papriky, trochu majoránky, 1 šlehačka, citrónová šťáva, přepuštěné máslo, ev. cukr, popřípadě jíška nebo mouka s vodou na dohuštění
Postup přípravy
Cizrnu namočíme minimálně na 12 hod. do vody. Vodu slijeme, zalijeme vývarem a popřípadě trochou vody, ať je jen mírně ponořená. Přidáme bobkový list, nové koření a majoránku,…
Zeleninová ryža s tempehom
Potřebné ingredience
1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari
Postup přípravy
Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.
POSTUP v obrázkoch