Zelňačka s uzeným tempehem
Potřebné ingredience
olej, 1 cibule, tempeh uzený 200 g, Dobrušské párečky z tofu - nemusí být, 5 brambor, 1 lžička sladké papriky, bob. list,rýžová nebo sojová smetana 200ml, hladká špaldová mouka na zahuštění, 1 větší hrnek kys. zelí nebo pickles dobruška ( kvašená zelenina mix).
Postup přípravy
Na oleji si zpěníme cibuli, přidáme jemně nákrájený tempeh a Dubrušské párečky z Tofu - nemusí být, opečeme. Pak zaprášíme paprikou a zalijeme vodou,vložíme brambory. Vše vaříme.…
Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí
Potřebné ingredience
uvařené fazole, cibule, 2 lžíce hrášku, sojová omáčka TAMARI, vinný ocet.
Rýže celozrnná
na salát: 2 větší mrkve, olivový olej, Tamari sojová omáčka, citr, šťáva
4 větší listy zelí, kmín, sůl
Postup přípravy
rýži si uvaříme dle zakladního receptu.
Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca…
Zelné závitky s pohankou, kysanou zeleninou a brambory
Potřebné ingredience
Zelné listy, pohanka, mrkev, celer, cibule. Tamari omáčka, brambory, kysané zelí, olivový olej.
Postup přípravy
Zelné listy si napaříme v pařáčku cca 15 minut. Mezitím si uvaříme pahanku podle návodu. Mrkev, celer a cibuli si nakrájíme na kostičky a podisíme v páře cca 30 minut. Když je…
Bramborák z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
dýně , 2 vejce, hl. mouka špaldová, sůl, majoránka, česnek,
Postup přípravy
Z dýně vyndáme jadérka. Pak dýni i se šlupkou nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opékáme z obou stran dozlatova. Dýni neloupeme!!! Tato dýně chutná jako brambory.
Pohankové karbanátky
Potřebné ingredience
200 g pohanky, česnek, pepř, cibule, žampiony, vločky, 2 vajíčka ( nejlépe od svých slepiček ), žitnou nebo špaldovou mouku, ale může být i kasická hladká.
Postup přípravy
Pohanku uvaříme dle základního postupu. Vychladlou smícháme s cca 1 hrnkem vloček. Přidáme trochu vody, mouky, cibulku, žampiony, tak 3 stroužky česneku, pepř, sůl a nakonec dáme…
Kroupy s mrkví a řasou Wakame
Potřebné ingredience
Řasa Wakame, uvařené kroupy velké, 6 velkých mrkví, palmový BIO tuk, cibulka, sojová omáčka TAMARI.
Postup přípravy
Na palmovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mastrouhané mrkve a 500g uvařených krup, ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou a přidáme řasu Wakame kvůli votamínům a minerálním…
Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou
Potřebné ingredience
100 g bio velkých krup, 200 g bio brambor, bio palmový tuk na orestování cibulky a česneku 10 g, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čerstvou pažitku, kysané zelí 200 g.
Postup přípravy
kroupy si namočíme na 3 hodiny, poté dáme vařit. Brambory si okrájíme a uvaříme běžným způsobem. Když je vše hotovo, tak kroupy i brambory ušťoucháme a dáme na talíř. Navrch…
BIO jáhly s řasou Wakame
Potřebné ingredience
1 hrnek Bio jáhel, 350 ml BIO sojového mléka, řasa WAKAME, nastrouhané jablko ( nejlépe BIO nebo z domácí zahrádky), BIO rýžový sirup.
Postup přípravy
Jáhly uvaříme v sojovém mléce společně s řasou WAKAME. Řasy dáme asi malinký pláteček jako je prst dlouhý. Vše vaříme asi 20 minut a pak necháme ještě pod peřinou 30 minut dojít.…