Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kedgeree s tofu

Kedgeree s tofu

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 250 g rýže basmati, 3 - 4 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 lžíce středně pálivého kari (madras), 2 lžičky bílých hořčičných semínek, 1/2 lžičky kayenského pepře (nebo chilli), 200 g tofu ( nejlepší je uzené nebo marinované), 1 svazek jarných cibulek, sůl, pepř, čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup přípravy

Dáme si vařit rýži obvyklým způsobem. Stejně tak dáme vařit vejce (6-8 min.)

Ve woku si zahřejeme olej a asi 5 min. na něm restujeme jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Knedlíky tety Evy

Knedlíky tety Evy

Potřebné ingredience

3gumové rohlíky 3 větší brambory 3hrstě polohr.mouky 1vejce

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme , brambory nastrouháme, smícháme s ostatním, udělat tenisáky a házet do vařící osolené vody , vařit až vyplavou

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
VDOLKY 25-30 ks

VDOLKY 25-30 ks

Potřebné ingredience

200ml zakysané smetany, 200ml mléka, 3lžíce cukru, 3 celá vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 16 lžic s kopečkem hladké mouky ( lžící hrábnu do mouky a vyndám)

Postup přípravy

Omluvte horší fotky,ale kliknul foťák tak jsem fotila mobilem. Postup je jednoduchý: vše naházet do misky a mixérem ušlehat, nechat chvilku odležet asi 5 minut a pečeme tak v 0…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zapečený toust

zapečený toust

Potřebné ingredience

veka,kvalitní od pekaře,olivovy olej,mini rajčata.

Postup přípravy

veku lehce opeču na pánvi s trochou oliv.oleje,pokud v toustovači,tak olivovym olejem polívám,příloha jsou mini rajčata,samozřejmě nejlepší je přímo z pece na dřevo,kde se peče…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BAČOVY KULIČKY

BAČOVY KULIČKY

Potřebné ingredience

250 g Brynzy, 2 vejce , 1 větší cibule,40 g strouhanky,100 g dětské krupičky,100 g uzeného bůčku (slanina angl.) 250 g kysaného zelí, sádlo

Postup přípravy

Brynzu dáme do mísy,přídáme vejce,krupici,strouhanku a sůl.Utvoříme těsto - připravíme menší kuličky.Dáme vařit do vroucí vody.Až vyplavou pak je vyndáme a vložíme do pánve z…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
bramborový salát ♥♥

bramborový salát ♥♥

Potřebné ingredience

10 brambor 1 velká cibule 1 velká majonéza nejlepší helmans 1 konzerva hrášku sůl, pepř nakládané kyselé okurky

Postup přípravy

brambory uvaříme ve slupce - oloupeme a přes kolečko propasírujeme, osolíme a opepříme- zamícháme.
- na hrubém struhadle nastrouháme okurky zhruba půl sklenice velké ..záleží…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dušené červené zelí s jablky

Dušené červené zelí s jablky

Potřebné ingredience

hlávku červeného zelí, jablíčko, olej, cukr, sůl

Postup přípravy

Červené zelí si nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s nastrouhaným jablíčkem bez slupky na hrubém struhadle. V hrnci si rozehřejeme olej na něj nasypeme cca 3hrsti cukru a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory s Hermelínem-moooc dekuji-mysulka (Lenka)

Zapečené brambory s Hermelínem-moooc dekuji-mysulka …

Potřebné ingredience

Suroviny: 80 dkg brambor 2 Hermelíny (po 120g) 20 dkg libové anglické slaniny 350 ml smetany sůl, koření na americké brambory ( nebo podle chuti paprikové koření) libeček, nebo pažitku

Postup přípravy

Postup:

Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, naskládáme je do pekáčku, osolíme, posypeme nakrájeným libečkem a kořením.
Poklademe sýrem nakrájeným na plátky a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený fenykl

Zapečený fenykl

Potřebné ingredience

1kg fenyklu, sůl, žloutek, 1 smetana na vaření, strouhaný parmazán nebo grana, trochu olivového oleje

Postup přípravy

V osolené vodě uvaříma fenykl nakrájený na větší kousky do měkka. Pekáček si vymažeme olivovým olejem, dáme do něj uvařený fenykl,zalijeme smetanou,lžičkou pokapeme žloutkem a…

Zobrazit více...

Kategorie