Tofu na čínský způsob
Potřebné ingredience
1 balení tofu (já kupuji zeleninové), přírodní sojová omáčka, česnek, olivový olej, cibule, pórek, žampiony, paprika, cuketa, mrkev, kukuřičný škrob, rýže basmati
Postup přípravy
Tofu nakrájíme na kostky nebo proužky, smícháme s 1PL olivového oleje, 3PL sojovky a česnekem (utřeným nebo nakrájeným na kolečka) a necháme v ledničce odležet. Na oleji osmažíme…
čína ze sojových kostek na kari s rýží
Potřebné ingredience
sójové kostky škrob zeleninový bujón zelená paprika pórek sojová omáčka pepř koření na čínu kari cibule olivový olej rýže
Postup přípravy
Do rozpálené pánve nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme cibuli na proužky.Až zezlátne tak přidáme předem uvařené a vyždímané sojové kostky,kari,koření na čínu,pepř,sojovou…
uzený tempeh s čočkou na kari
Potřebné ingredience
olej olivový hl.mouka ocet pepř sůl kari uzený tempeh čočka cibule gril.koření
Postup přípravy
Pedem namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě v jaké jsme máčeli a přidáme sůl.Přecedíme.Na oleji si osmahnem cibulku a tu zaprášíme moukou,necháme zrůžovět a přidáme čočku,sůl…
Kari sojové maso s oříšky
Potřebné ingredience
1 balíček sojových kostek, hrst burských oříšků, nať od jarní cibulky, ředkvičky, cibule marináda - olej, 2 prolisované stroužky česneku, lžička kari, pepř, lžíce sojové omáčky, trochu chilli koření, čerstvý tymián
Postup přípravy
Sojové kostky uvaříme dle návodu ve vodě. Po uvaření vymačkáme vodu a překrájíme na půlku.Takto uvařené sojové maso naložíme do marinády ( smícháme všechny uvedené přísady) a na…
Pohankovo špenátové karbanátky- listový špenát !!!
Potřebné ingredience
pohanaka ,listový špenát,cibule,olivový olej,česnek,sůl,pepř,petržel,vejce,trocha strouhanky
Postup přípravy
pohanku si namočíme do vroucí vody...a necháme chvilku odstát,já dávám celý pytlík..at je toho více pro rodinu :)na olivovém oleji si zpěnim 3 nakrájené cibule,přidam česnek…
PALAČINKY SVĚTLÉ A TMAVÉ KAKAOVÉ +++
Potřebné ingredience
MLÉKO, HLADKÁ MOUKA,SŮL,2 VEJCE,1 LŽÍCE KAKAA , JINAK VŠE DÁVÁM OD OKA,,, na ozdobu: šlehačka ,marmeláda a na světlé palačinky granko na posypání šlehačky
Postup přípravy
DO MISKY DÁME MOUKU OSOLIME A PROMÍCHÁME, PŘIDÁME MLÉKO PODLE POTŘEBY ,VEJCE ,KAKAO A POŘÁDNĚ ZAMÍCHÁME JÁ MICHÁM RUČNĚ POTOM PŘES SíTKO PŘELEJI ABY NEBYLI HRUDKY.
BRAMBOROVÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
500 g vařených strouhaných brambor,70 g hrubé mouky,70 g solamylu,1 Lžíce grahamové mouky,nebo krupice,1 vejce,sůl.
Postup přípravy
Vše zamícháme,uděláme těsto,vyválíme na placku velikosti asi čtvrtky,lépe na igelit,naplníme slanou,nebo sladkou nápní.Zavineme do folie /freš/ a dáme vařit na 30 minut.
Zapečená rýže
Potřebné ingredience
Ingredience: • šálek basmati rýže (v prodeji) • 2 šálky vody • sůl • ghí (v prodeji) • zelenina dle konstituce a sezóny - nejlépe kořenová nebo košťálová, případně naklíčené mungo
Postup přípravy
Doba přípravy: 10+20 minut
Počet porcí: 4 porce
Příprava jídla:
1 . Předehřejeme troubu na 190°C, vymažeme ghí zapékací pekáč s krytem
2 . V pánvi uděláme…
Čonk
Potřebné ingredience
Ingredience: • 2 lžíce olivového oleje nebo ghí • 1 lžička římského kmínu • 1 lžička celých hořčičných semínek, nejlépe hnědých • 1 lžička mleté kurkumy • 1 lžička mletého koriandru • ½ lžičky mletého fenyklu • Eventuelně cibule, pórek, semínka a podobně Doba přípravy: 1 – 3 minuty
Postup přípravy
Čonk je základní recept v indické kuchyni. Je to základ mnoha jídel, ale není to samostatné jídlo. Použití čonku je dvojí. Můžeme ho přidat do již uvařených surovin a tím jim dát…
Užasný špenát v bešamelu
Potřebné ingredience
Balení sekaného mraženého špenátu, 2 smetany ke šlehání z penny v krabičce(smetana na je vynikající a levná) česnek dle chuti, hladkou mouku asi 2 lžíce a máslo
Postup přípravy
z mása a hladké mouky uděláme jíšku (řídší) kterou následně zalijete smetanou ke šlehání ochutíme trochou vegety(já používám Vegetu Natural) a rozšleháme, hnedka jak se bešamel…