Vídeňské brambory
Potřebné ingredience
500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat…
Tyrolské Gröstle
Potřebné ingredience
Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej
Postup přípravy
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme…
Fazolky na slanině
Potřebné ingredience
mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl
Postup přípravy
Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…
Křupavé bramborové dukátky
Potřebné ingredience
3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení
Postup přípravy
Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…
Cuketové lívance
Potřebné ingredience
2 hrnky cukety na hrubo nastrouhané, 1/2 šálku jogurtu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli 1 lžička cukru, 10 lžic hladké mouky,
Postup přípravy
Cuketu nastrouhat na hrubším struhadle. Do jogurtu přimícháme jedlou sodu a necháme 5 minut odstát. K cuketě přidáme sůl a cukrpotom jogurt a nakonec mouku. Opékáme na rozpáleném…
Lepší bramborové knedlíky jste nejedli
Potřebné ingredience
Ingredience: Na těsto: 100 g krupice 700 g brambor – vařených ve slupce den předem 2 vejce 150 g hrubé mouky 80 g najemno umleté strouhanky náplň: 250 g slaniny nebo uzeného masa 1 velkou cibuli Olej na osmažení
Postup přípravy
postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.
Těsto přendáme na…
Cuketové řízky
Potřebné ingredience
1 cuketa, sůl, vejce, granulovaný česnek, grilovací koření, (může být i jiné), strouhaný sýr, strouhanka a mouka.
Postup přípravy
Cuketu oloupeme vydlabeme nakrájíme na plátky .Plátky posolíme a necháme oschnout. Připravíme si trojobal. Mouku , vejce s granulovaným česnekem a grilovacím kořením. Do poslední…
Nadívané žampiony
Potřebné ingredience
Větší žampiony, cibulka, vajíčko, sůl, pepř, sýr, máslo, šunka.
Postup přípravy
Žampiony oloupeme vydloubem nnožičky které nakrájíme na drobno. Cibulku oloupem nakrájíme na jemno a osmažíme přidáme k ní nožičky od žampionů a na jemno nakrájenou šunku. Znova…
Bramborové knedlíky s houskou
Potřebné ingredience
1/2 kg brambor, 4 rohlíky, 1 vejce,7 dkg krupice, 7 dkg solamilu, sůl.
Postup přípravy
Uvařené brambory oloupeme necháme vychladnout. Pak je nastrouháme přidáme na kostičky rohlíky, sůl, vejce, krupici, solamil.Zamícháme utvoříme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody.
Alpská zapékaná vejce
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 tenké krajíce chleba, 20 g másla, 40g smetanového taveného sýra, 2 naťové cibulky, nebo 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, mletý černý pepř, 4 vejce. Na zdobení: 1 lžíce na drobno nasekané naťové cibulky nebo pažitky.
Postup přípravy
1) Krajíce chleba potřeme máslem a pomažeme silnou vrstvou sýra. Naťovou cibulku nakrájíme na drobno a poté jí posypeme každý krajíc (cibulku můžeme nahradit nasekanou pažitkou)…