Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORY S PÓRKEM

BRAMBORY S PÓRKEM

Potřebné ingredience

BRAMBORY, PÓREK, ŠUNKA, EIDAM, VEGETA, PEPŘ

Postup přípravy

Uvaříme si brambory ve slupce na jednu porci dva větší brambory. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor posypeme vegetou a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vídeňské brambory

Vídeňské brambory

Potřebné ingredience

500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S BROKOLICÍ

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S BROKOLICÍ

Potřebné ingredience

1 plechovka sterilizované zeleniny (kukuřice, hrášek), 1 brokolice, 1 sáček těstovin, lžíce kečupu, sůl, pepř (nebo Podravka), plátek másla, sýr na posypání, 2 vejce

Postup přípravy

Postavíme si vodu na těstoviny a předehřejeme troubu na cca 200°C. Očistíme si brokolici a natrháme na malé špalíčky. Tu pak spaříme horkou vodou, aby se omyla a trošku změkla.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ztracené vajíčko na mladém špenátu s Cornies

Ztracené vajíčko na mladém špenátu s Cornies

Potřebné ingredience

RACIO CORNIES kukuřičné s medvědím česnekem, 4 vejce, 200 g baby špenátových listů, svazek medvědího česnek, 50 ml olivového oleje, 2 ks šalotky, sůl, čerstvě pomletý pepř

Postup přípravy

Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
pomazánka z červené řepy vegan

pomazánka z červené řepy vegan

Potřebné ingredience

2 střední červené řepy - drť z odšťavňování 1 švarková pomazánka vegan 1 stroužek česneku Sůl

Postup přípravy

Nechtěla jsem vyhodit drť z odšťavňovače z červené řepy, tak jsem ji 10 minut s troškou vody podusila, přidala švarkovou pomazánku, stroužek česneku a sůl.

z pomazánky jsem…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem  vegan

Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem…

Potřebné ingredience

Mražená mrkev s hráškem 3 vrhovaté lžíce hrášky (používá se na obalování) 6 žampiónů 2 cibule Česnekové Tofu 2 veganské párky ½ pomazánka sojakrém 1 lžíce sojová omáčka Tamari 1 lžíce kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Celá rostlinná smetana Sůl Voda 200 ml

Postup přípravy

Houby na tuku orestujeme, veganské párky nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme, tofu nakrájíme na kousky.
Ve vodě rozmícháme hrášku. Všechny ingredience jednoduše smícháme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tyrolské Gröstle

Tyrolské Gröstle

Potřebné ingredience

Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej

Postup přípravy

Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Potřebné ingredience

mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl

Postup přípravy

Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Křupavé bramborové dukátky

Křupavé bramborové dukátky

Potřebné ingredience

3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení

Postup přípravy

Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rýže se švarkovou pomazánkou a pórkem

Rýže se švarkovou pomazánkou a pórkem

Potřebné ingredience

rýže, škvarková vegetariánská pomazánka , pórek, rajčata

Postup přípravy

Rýži uvaříme(použila jsem lepivou), přidáme švarkovou veg. pomazánku a na jemná kolečka nastrouhaný pórek.

Jíme s rajčaty, nebo rajčatovým salátem.


Nečekaně…

Zobrazit více...

Kategorie