Plněný zelný list
Potřebné ingredience
Zelí, šunka, sýr JAGNA
Postup přípravy
Podobný recept jako BUBALKA, jen s tím, že zelné listy jsou uvařené, ne spařené, aby byly opravdu měkké, klidně se dají uvařit v zeleninové polévce, ale mus zůstat celé, na zelný…
Jarní zapékané zeleninové těstoviny ...
Potřebné ingredience
Na 4 porce: 150 - 180 g těstovin (my máme nejraději kolínka, ale i vřetena, mohou být i celozrné ..), vařená nebo dušená zelenina ( i z polévky ), kukuřice z konzervy (celkový obsah 340 g z kauflandu), sekaná petrželka, asi půl až deci smetany, deci až deci a půl mléka (celkem se smetanou dvě deci), tři vejce, půlka bylinkového bujónu, ale nemusí být, šest až dvanáct tenoučkých plátků sýra, podle toho, jak máte sýr rádi (může být i balíčkovaný ), pět deka nivy na závěrečné posypání pro chuť, kdo má nivu rád, kečup, bazalka
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny podle návodu do měka, mezitím si rozšleháme vejce se smetanou, mlékem, bujónem a sekanou petrželkou,\r\nuvaříme dvě až tři velké mrkvě a asi 20 dkg zelených…