Plněný hermelín s pivní omáčkou
Potřebné ingredience
Ingredience: 2 hermelíny 400 g čerstvých žampiónů 6 lžic mletých vlašských ořechů hrst petrželky 1 malá cibule sůl 1 lžíce másla olej na smažení Na obalení: hladká mouka rozšlehané vejce strouhanka Pivní omáčka: 1 lžíce másla 1 dcl světlého piva 1 lžíce kudrnky vydlabaná hmota z hermelínů
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic…
Bramborové pirohy (4-6porcí)
Potřebné ingredience
1 kg brambor vařených ve slupce, 100 g vepřových škvarků, 1 vejce, 150 g hrubé mouky, 100 g krupice, 5 stroužků česneku, sůl, hladká mouka na vyválení NÁPLŇ 500 g kysaného zelí, 50 g škvarků, 1 vejce, olej na smažení, zakysaná smetana na podávání
Postup přípravy
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky s rozetřeným česnekem a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm…