Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Vídeňské brambory

Vídeňské brambory

Potřebné ingredience

500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tyrolské Gröstle

Tyrolské Gröstle

Potřebné ingredience

Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej

Postup přípravy

Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Potřebné ingredience

mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl

Postup přípravy

Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Křupavé bramborové dukátky

Křupavé bramborové dukátky

Potřebné ingredience

3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení

Postup přípravy

Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové lívance

Cuketové lívance

Potřebné ingredience

2 hrnky cukety na hrubo nastrouhané, 1/2 šálku jogurtu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli 1 lžička cukru, 10 lžic hladké mouky,

Postup přípravy

Cuketu nastrouhat na hrubším struhadle. Do jogurtu přimícháme jedlou sodu a necháme 5 minut odstát. K cuketě přidáme sůl a cukrpotom jogurt a nakonec mouku. Opékáme na rozpáleném…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lepší bramborové knedlíky jste nejedli

Lepší bramborové knedlíky jste nejedli

Potřebné ingredience

Ingredience: Na těsto: 100 g krupice 700 g brambor – vařených ve slupce den předem 2 vejce 150 g hrubé mouky 80 g najemno umleté ​​strouhanky náplň: 250 g slaniny nebo uzeného masa 1 velkou cibuli Olej na osmažení

Postup přípravy

postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.

Těsto přendáme na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové řízky

Cuketové řízky

Potřebné ingredience

1 cuketa, sůl, vejce, granulovaný česnek, grilovací koření, (může být i jiné), strouhaný sýr, strouhanka a mouka.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme vydlabeme nakrájíme na plátky .Plátky posolíme a necháme oschnout. Připravíme si trojobal. Mouku , vejce s granulovaným česnekem a grilovacím kořením. Do poslední…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

Větší žampiony, cibulka, vajíčko, sůl, pepř, sýr, máslo, šunka.

Postup přípravy

Žampiony oloupeme vydloubem nnožičky které nakrájíme na drobno. Cibulku oloupem nakrájíme na jemno a osmažíme přidáme k ní nožičky od žampionů a na jemno nakrájenou šunku. Znova…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky s houskou

Bramborové knedlíky s houskou

Potřebné ingredience

1/2 kg brambor, 4 rohlíky, 1 vejce,7 dkg krupice, 7 dkg solamilu, sůl.

Postup přípravy

Uvařené brambory oloupeme necháme vychladnout. Pak je nastrouháme přidáme na kostičky rohlíky, sůl, vejce, krupici, solamil.Zamícháme utvoříme knedlíky a dáme vařit do vroucí vody.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Alpská zapékaná vejce

Alpská zapékaná vejce

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 tenké krajíce chleba, 20 g másla, 40g smetanového taveného sýra, 2 naťové cibulky, nebo 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, mletý černý pepř, 4 vejce. Na zdobení: 1 lžíce na drobno nasekané naťové cibulky nebo pažitky.

Postup přípravy

1) Krajíce chleba potřeme máslem a pomažeme silnou vrstvou sýra. Naťovou cibulku nakrájíme na drobno a poté jí posypeme každý krajíc (cibulku můžeme nahradit nasekanou pažitkou)…

Zobrazit více...

Kategorie