Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Zapekané plnené šampiňóny + zemiaky s cibuľou

Zapekané plnené šampiňóny + zemiaky s cibuľou

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Pripravíme si šampiňóny, z ktorých odrežeme nožičky a potom malou lyžičkou vydlabeme na mištičku. Keď sú hlavičky vydlabané, namočíme ich do mlieka so soľou.
Nožičky a vnútro…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
pirohy

pirohy

Potřebné ingredience

zemiaky v supke, vajicko , sol a polohruba muka, napln / lekvar, tvaroh, bryndza, nutela.../

Postup přípravy

uvarime zemiaky v supke..scedime, nechame vychladnut, osupeme a na struhadle najemno nastruhame...pridame 1 vajicko , lyžicku soli a polohrubu muku tolko , aby sa vytvorilo…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
karfiolová faširka

karfiolová faširka

Potřebné ingredience

karfiol, cibula, rozky, tvrdy syr, 2 vajicka, sol, majoranka, petrzlenova vnat / ta nemusi byt/, struhanka

Postup přípravy

karfiol som rozobrala na ruzicky, uvarila vo vode..potom som ho nadrobnejsie nakrajala , pridala som nadrobno nakrajanu cibulu, namocene a vyzmykane rozky, nastruhany tvrdy syr, 2…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zeleninová směs s houbama

zeleninová směs s houbama

Potřebné ingredience

100 g mrkve 50 g květáku 100 g cukety 100 g brokolice 50 g zelených fazolek 100 g rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku (50 g) (pozn.: lze použít i mražené zeleninové směsi) 100g čerstvých nebo mražených hub (hlíva, žampiony, sezónní houby) 1 lžíce olivového oleje Koření – kmín, bazalka, bylinková sůl

Postup přípravy

zeleninu nakrájíme na malé kousky, houby očistíme a také pokrájíme. Na teflonové hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby a zeleninu a pod pokličkou dusíme do měkka, podle…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rýžová kaše z rýžovaru

Rýžová kaše z rýžovaru

Potřebné ingredience

2 odměrky rýže, 1,5l mléka, kousek másla, cukru dle chutí

Postup přípravy

Do rýžovaru dáme rýži, mléko, máslo, a pustíme ... pak stačí občas míchnout, jde to krásně. Cukr přidávám ke konci, doba vaření cca 40 minut. Foto vložím příště, již máme snězeno.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramboráky

Bramboráky

Potřebné ingredience

2 kg brambor, 2 vejce, kmín celý, majoránka, česnek, sůl, pepř, zaprášíme hladkou moukou

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a na jemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Potom přidáme hladkou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hlíva ústřičná s pórkem a fazolemi - rychlé, jednoduché, zdravé, chutné

Hlíva ústřičná s pórkem a fazolemi - rychlé,…

Potřebné ingredience

* olej * pórek * česnek * pepř, sůl, kmín, kurkuma * hlíva ústřičná * fazole

Postup přípravy

Říkala jsem si, že recept zkusím, aniž bych si od něj něco slibovala. Překvapila mě dobrá chuť, i když na talíři to tak nejprve nevypadalo :-) Máte hotovo za pár minut, jen pro…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoš výborný, nadýchaný

Langoš výborný, nadýchaný

Potřebné ingredience

1 kg hladká mouka,1 lžíce soli, 3 vejce, 1/2 litrů mléka, 30 gramů droždí, 1 lžička cukru, 150 ml bílý jogurt, Kečup, česnek, tatarka, sýr dle chuti

Postup přípravy

Mouku dát do velké mísy a promíchat se solí. V mouce udělat uprostřed důlek, do důlku nalít mléko, rozdrobit droždí a cukr. Nechat udělat kvásek. Až je kvásek hotový, smícháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
škvarky ze sojového masa

škvarky ze sojového masa

Potřebné ingredience

Sojové maso,olej,česnek ,sůl.

Postup přípravy

Sojové maso uvaříme do měkka(možno dát bujon.kostku) a pak scedíme.Rozpálíme pánev a kostky smažíme až začnou zlátnout.Potom dáme do mísy ,přidáme utřený česnek a sůl.Podáváme s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
**Zapečené brambory s lilkem a mozzarelou - pečené v remosce**

**Zapečené brambory s lilkem a mozzarelou - pečené v…

Potřebné ingredience

olivový olej,slunečnicový olej,menší lilek,červená cibulka (můžete použít i žlutou),stroužek česneku,pár plátků kvalitní šunky (nemusíte u bezmasé verze použít),1 balíček mozzarely, 10dkg aidamu,nebo jiného sýra na strouhání,sůl,pepř,vegeta bez glutamanu, oregano,smetany na vaření, čerstvá kapie (nebo jiná paprika)

Postup přípravy

Postup:Lilek si nakrájíme na kolečka, posolíme a dáme vypotit. Potom otřeme ubrouskem a restujeme na pánvi v olivovém oleji posypaný oreganem,až povolí a trošku zezlátne. Lilek…

Zobrazit více...

Kategorie