BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Německé houskové knedlíky
Potřebné ingredience
10 housek, 1/2l vlazneho mleka, 30g masla, 2 cibulky, petrzel, 4 vejce, 1/2 lzice soli, troska muskatoveho orisku
Postup přípravy
Housky nakrajime na kosticky a zalijeme vlaznym mlekem. Pak pridame smes: 30g masla a 2 cibulky zpenime a nechame vychladnout, pak pridame nasekanou petrzelku a 4 vejce, sul a…
BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Bramborové noky se švestkami a mákem
Potřebné ingredience
pro 3 osoby: 300g vařených oloupaných brambor,100g hrubé mouky,50g dětské krupice,1 vejce,trochu soli,čerstvé nebo mražené švestky, cukr, mák, máslo
Postup přípravy
Vypracujeme bram. testo. Udelame nocky a varime ve vode. Nandame na talir pridame nakrajene svestky, posypeme makem a cukrem a omastime maslem