BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Moje "koprovka" Koprová omáčka s vejci
Potřebné ingredience
Na 4 porce: 1litr vývaru (nebo dvě kostky hovězího bujonu) 50g másla 60g hladké mouky 200ml smetany ke šlehání 1 sklenička kopru s nálevem 1 hrst čerstvého kopru 5 zarovnaných lžiček cukru sůl, pepř vejce uvařená natvrdo (pokud máme jen čerstvý kopr, přidáme ještě dvě lžíce octa)
Postup přípravy
Rozpustíme máslo a vsypeme mouku. Cca 2min. vymícháváme jíšku. Poté postupně metličkou zašleháváme vývar, přidáme sůl a pepř. Necháme cca 20-30 minut povařit. Poté vlijeme smetanu…
BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK
Potřebné ingredience
1menší květák, sůl, pepř, muškátový květ, máslo, vejce, trošku mléka, pažitka, bramborky
Postup přípravy
V páře krátce, tak 10minut, podusím na růžičky rozebraný květák, na másle osmahnu lehce cibulku, přihodím květák, rozmačkám šťuchadlem na brambory a osmahnu, přidám sůl, pepř,…