Cizrnové placičky
Potřebné ingredience
Cizrna, cuketa, mrkev, cibule, celozrnná mouka či drcené ovesné vločky, vajíčko, mléko, prášek do pečiva, sůl
Postup přípravy
Cizrnu nechce přes noc namočenou ve vodě, aby nabobtnala a změkla. Druhý den je rozmixujte na jemno. Nastrouhejte nahrubo mrkev a cuketu. Na drobno nasekejte cibuli. Vše smíchejte…
**Cuketa v sýrovém těstíčku**
Potřebné ingredience
*1ks středně velké spíš mladší cukety* *4 vejce* *100g tvrdého nastrouhaného sýra (já použila goudu)* *4 lžíce hl.mouky* *sůl, troška vegety bez glutamanu* *špetka pepře* *olej na smažení*
Postup přípravy
1) Cuketu omyjeme, případně oloupeme,pokud má tvrdší šlupku, potom nakrájíme na cca 0,5cm kolečka, z obou stran posolíme a necháme na talíři stát, dokud nepustí vodu (klidně i 3/4…
červená řepa
Potřebné ingredience
řepa,cibul,brambory,slanina,kysaná smetana,s+p
Postup přípravy
cibulku do zlatova,slaninu a na to kostičky řepy s+p,dusíme nakonec smetanu....................................brambory štouchaný...............moc dobrý i jako studený
celozrnné špagety s cuketovou omáčkou
Potřebné ingredience
celozrnné těstoviny, rostlinný olej, česnek, sušená bazalka, sójová smetana, sůl +pepř na dochucení
Postup přípravy
na oleji podusit nastrouhanou cuketu, přidat sůl , pepř+rozdrcený česnek ..nakonec smetanu.....rozmixovat...
recept je z detoxu Mačingové....chutné..jemné.... a bleskovka !…
Bramborové placky, naše oblíbené
Potřebné ingredience
2 kg brambor vařených ve slupce, 20 dkg hrubé mouky, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg krupičky, 3 vejce, kostka tvarohu, 2 lžíce rozpuštěného másla, lžička kypřícího prášku, sůl, pepř, 1 cibule, kousek uzeného bůčku nebo slaniny, já měla ještě kousek šunky, tak jsem přidala i tu, troška oleje.
Postup přípravy
Cibuli a uzeninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na trošce oleje.Uvařené, vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouky, krupičku, prdopeč, vejce,…
syrové guľky
Potřebné ingredience
gouda / môze aj iny tvrdy syr/ vajicka, detska krupice, struhanka, olej
Postup přípravy
nastruhat 300 g syr gouda / môze aj iny tvrdy syr/ pridat 2 cele vajicka, 2 polievkove lyzice detskej krupice,zamiesat, vytvarovat gulky a obalit v struhanke a vyprazit na oleji
Nadýchané bramborové lívance
Potřebné ingredience
4-5 vařených brambor, 2 vejce, 1/2 čerstvého droždí, 60g hrubé mouky, 250-300g polohrubé mouky + mouka navíc, když se vám bude zdát těsto moc řídké, teplá voda na zadělání, 1 lžíce cukru, 1-2 lžičky soli, 1-2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu + navíc může být nasekaná pažitka, cibulová nať nebo česnek nebo nastrouhaný sýr nebo salám...přidejte, nač máte zrovna chuť...
Postup přípravy
Uvařené brambory nastrouháme na jemno, promícháme je s vejci, uděláme vařečkou důlek, do kterého nasypeme mouky, rozdrobíme droždí a pomocí cukru a teplé vody necháme vzejít…
**Zapečené smetanové brambory s bylinkami a sýrem*…
Potřebné ingredience
*oloupané syrové brambory* *jarní cibulka s natí (nebo cibulka bez natě)* *slunečnicový olej* *čerstvá petrželka, celerová nať, libeček, rozmarýn apod.* *sůl* *čerstvě mletý pepř* *vegeta bez glutamanu* *balení kvalitní smetany na šlehání* *sýr na finální zapečení (např.gouda)*
Postup přípravy
1) Nejprve rozpečeme remosku (tedy zapneme prázdnou). Dle počtu strávníků a velikosti remosky okrouháme brambory a nakrájíme na tenoučké plátky. Ty vsypeme do větší mísy. Dále…
Chačapuri
Potřebné ingredience
1/2 kg mouky (hladká, pšeničná) 125 ml mléka (trošku vlažné) 4 vajíčka (pokojová teplota) 60 g másla (roztopené, vlažné) 5 g instantního droždí lžička soli asi 400 g sýra (klidně obyč &8222,balkán&8220, a mozzarella v poměru 2:1, k přesnému množství v receptu) ještě troška másla při ruce
Postup přípravy
Recept je podle pana cuketky na jeho stránkách. Kynulo přes noc v ledničce. Je to fakt lahůdka, vyzkoušejte..
Z různých zdrojů jsem vyčetla doporučení ke konzumaci např. s…
Lyonské brambory
Potřebné ingredience
Z úplně nejvíc domácích suroviny =D: 6 velkých brambor (nové polepské), 4 střední cibule, svazeček jarní cibulky (ze zahrádky), hrst na nudličky nakrájeného uzeného, bůčku či slaninky (domácí), 3-4dcl bílého vína (Müller - Pavel Hrabkovský Velké Žernoseky =)), 1:1PL olej:sádlo, sůl, pepř
Postup přípravy
1. Uvaříme si brambory, aby byly měkké, ale stále pevné. (Joo je to těžký odhadnout, to sama vím =D)
2. Mezitím co se nám vaří brambory si překrájíme jarní cibulku a cibuli…